Belgacom

8 november 2001

INFOSOURCES : stabilisering van de omzet en lichte daling van het aantal actieve klanten tijdens het derde trimester

De groep Infosources (Parijs, Nouveau Marché, 5416) heeft over het laatste trimester een omzet geboekt van 20,9 miljoen EUR. Hiermee komt het globaal bedrag voor het jaar tot hiertoe op 63,2 miljoen EUR. Dit bedrag valt uiteen in 41,4 miljoen EUR voor Belgacom Skynet en 21,8 miljoen EUR voor Infonie. Deze resultaten geven dan wel een stijging te zien t.o.v. de resultaten voor 2000 over dezelfde periode, maar ze duiden ook op een zekere vertraging in de internetsector. Ten bewijze hiervan heeft Belgacom Skynet over het laatste trimester slechts een heel lichte stijging opgetekend.

De groep INFOSOURCES totaliseert meer dan 835.000 actieve klanten, hetzij een daling met 1,5% t.o.v. het vorige trimester. De opsplitsing van de actieve klanten van de groep is 536.000 voor Belgacom Skynet en 299.000 voor Infonie.

Anderzijds is het aantal ADSL-abonnees (breedband) er heel sterk op vooruit gegaan. Momenteel telt de groep meer dan 113.000 klanten. Deze stijging met 54 % (t.o.v. Q2) toont duidelijk de grote vraag naar deze technologie in België aan.

Andere indicatoren zoals de evolutie van het aantal pageviews en de evolutie van het maandelijks verkeer weerspiegelen duidelijk deze markttendens.

* Het maandelijks verkeer in september overschreed 353 miljoen minuten, een daling met 17% tegenover juni 2001.


* Het aantal pageviews voor alle portalen van de groep (Skynet, Swing, KidCity, Infonie en Lokace) bedraagt 78 miljoen, een stijging met 32 % tegenover het vorige trimester.

Ter herinnering : de Raad van Bestuur van Infosources heeft met eenparigheid van stemmen besloten alle activa die verband houden met de activiteiten van de ISP Infonie in Frankrijk (afgezien van het bedrijfskapitaal en de leningen van de aandeelhouders) over te dragen aan de groep Tiscali via zijn filiaal in Frankrijk, Liberty Surf Group. Deze operatie zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Infosources, die plaats vindt op 23 november e.k.