Gemeente Bodegraven

Bodegraven wint BIZZ-ondernemersprijs Zakenstad 2001

De redactie van BIZZ heeft woensdag 26 september de ondernemersprijs Zakenstad van het jaar 2001 uitgereikt aan Bodegraven. De prijs werd overhandigd aan burgemeester Borgdorff tijdens een lunchbijeenkomst in het gemeentehuis van Bodegraven. Samen met Aalsmeer, Heemstede, Sliedrecht en Barneveld behoorde Bodegraven tot de vijf genomineerden voor de BIZZ-ondernemersprijs Zakenstad van het jaar 2001.

De gewonnen troffee!

Op basis van soliditeit, winst en winstgroei, betalingsgedrag en duurzaamheid is de Zaken-stad van het jaar 2001 uitgeroepen. Dit wordt bepaald aan de hand van gegevens die bedrijven bij de Kamer van Koophandel hebben gedeponeerd.

Het onderzoek is uitgevoerd door handelsinformatiebureau Dun & Bradstreet in Rotterdam. Dit bureau verzamelt de balansen van de 1300 sterkste zakensteden in Nederland. Bij de steden gaat het om steden in de klassieke zin, maar ook om (deel-)gemeenten en dorpen. Voor de top 100 is er gekozen voor de 100 zakensteden die de meeste balansen en winst- en verliescijfers hebben gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Vorig jaar deed Bodegraven niet mee aan de strijd om deze prijs, omdat er te weinig bedrij-ven waren die gegevens bij de Kamer van Koophandel dienden te deponeren. Wellicht doordat het bedrijventerrein Broekvelden nu geheel bezet is, heeft Bodegraven de prijs kunnen winnen.

Gedeputeerde Dekker, portefeuillehouder Economische Zaken van de provincie Zuid-Hol-land, feliciteert Bodegraven met het winnen van de prijs. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen over de Nieuwe Provinciaal Economische Visie. Bij de uitreiking waren een groot aantal Bodegraafse ondernemers, leden van de Bodegraafse gemeente-raad, medewerkers van de Kamer van Koophandel en de Promoting Commissie Bodegraven aanwezig.

Burgemeester Borgdorff en wethouder Borsboom van Economische Zaken zijn trots op de eerste positie van Bodegraven. Volgens hen is de winst te wijten aan de ondernemersgeest: ondernemende, nuchtere en hardwerkende mensen met veel relativeringsvermogen. De Bodegraafse ondernemer is een persoon van verantwoorde risicos. Dit komt met name ten goede aan de factor duurzaamheid.