Nationaal Dubo Centrum

donderdag 8 november 2001

Nieuw: landelijk netwerk Regionale Dubo Consulenten en Klimaatadviseurs

Het Nationaal Dubo Centrum en Novem lanceren op de Nationale Dubo Dag op 8 november 2001 een nieuwe service voor gemeenten: een landelijk netwerk van Regionale Dubo Consulenten en Klimaatadviseurs. Gezamenlijk gaan zij gemeenten ondersteunen bij de ontwikkeling van duurzame (stede)bouwplannen. Zij richten zich daarbij in eerste instantie op gemeenten die al duurzame ambities koesteren, maar die behoefte hebben aan procesgerichte ondersteuning bij de verankering en implementatie van hun dubo- en klimaatbeleid.

Het netwerk van Regionale Dubo Consulenten en Klimaatadviseurs wordt opgezet in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het ministerie van VROM heeft middelen gereserveerd om de ondersteuning voor vier jaar mogelijk te maken, op voorwaarde dat de regio's zelf de helft van de kosten dragen. In zes provincies is al co-financiering gevonden. Nog dit jaar wordt een pragmatisch begin gemaakt met drie pilotprojecten, de opbouw van de organisatie en een toolkit met ondersteuningsinstrumenten.
De bestaande dubo centra in de regio zijn nauw betrokken bij de voorbereidingen. Zij zullen in een aantal gevallen ook als 'host' fungeren voor de Regionale Dubo Consulenten, die begeleid en getraind worden door het Nationaal Dubo Centrum.

De plannen worden gepresenteerd in een speciaal programma op de Nationale Dubo Dag.
Voor meer informatie zie de websites van Novem en Nationaal Dubo Centrum, of stuur een mail.