Nationaal Dubo Centrum

donderdag 8 november 2001

Met www.dubo-centrum.nl nu alle kennis over dubo onder muisbereik

Op de Nationale Dubo Dag 2001 op 8 november introduceert het Nationaal Dubo Centrum haar nieuwe website. Deze website biedt laagdrempelige toegang tot de omvangrijke gegevensbestanden van het kennis- en informatiecentrum voor professionals op het gebied van duurzaam bouwen. Het Nationaal Dubo Centrum zet hiermee een belangrijke stap in de professionalisering van de kennis- en informatieoverdracht via internet. Het optimaliseren van inhoud en functionaliteit van de website draagt bij aan het realiseren van draagvlak voor en verankering van duurzaam bouwen.

Meer dan een cosmetische ingreep

De website is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring van de Dubo Infodesk met vragen uit de professionele markt. Terugkerende vraagpatronen zijn vertaald in een aantal informatierubrieken in combinatie met verschillende navigatiemogelijkheden en functionaliteiten. De informatierubrieken bevatten elk een eigen informatiesoort. Naast de homepage met actualiteiten en corporate informatie zijn dat infobladen, projecten, publicaties en veelgestelde vragen/Infodesk. Door het kiezen voor een filter kan men het uitgebreide informatieaanbod beperken tot informatie op maat, toegespitst op één bepaalde sector of thematische invalshoek.

Door het optimaal benutten van de mogelijkheden van de internettechnologie biedt de website zowel inhoudelijke verbreding als inhoudelijke verdieping. Hiermee speelt het Nationaal Dubo Centrum niet alleen in op de uiteenlopende behoeften van de verschillende gebruikersgroepen, maar ook op de uiteenlopende vraagmotieven.

De website is ontwikkeld door Ecommany (Oosterhout), de vormgeving is van Anker x Strijbos (Utrecht).