Politiebericht Venlo 8-11-2001
Mediaberichten 8 november (laatste berichten)

REGIO - Inbraken
WEERT Afgelopen nacht werd er ingebroken in een café aan het Stationsplein waarbij een geldbedrag van enkele duizenden guldens en enkele flessen sterke drank zijn gestolen. De toegang tot het pand werd verschaft door een deurslot te forceren. In het café werden tevens enkele gokkasten opengebroken. NEER Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan t Veurtje waarbij sieraden en geld werd ontvreemd met een totale waarde van enkele duizenden guldens. De toegang werd verschaft door een deurslot te forceren. MAASBREE Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan de Dr Poelsstraat waarbij diverse goederen zijn gestolen met een waarde van enkele duizenden guldens. De buit bestaat uit een tv-toestel, video- en audio-apparatuur en enkele jassen. De toegang werd verschaft door een raam open te breken.

HORST - 1000 fietsen gecontroleerd
HORST - De politie heeft woensdag bij scholen aan de Gebr. van Doornelaan in Horst en de Spoorweg in Hegelsom 1000 fietsen gecontroleerd op gebreken. Van de 200 gecontroleerde fietsen aan de Spoorweg in Hegelsom waren ongeveer 20 fietsen niet in orde. Van de 800 gecontroleerde fietsen aan de Gebr. van Doornelaan in Horst waren er ongeveer 40 niet in orde. De fietseigenaren zijn niet bekeurd; er is preventief opgetreden.

REGIO - 118 bekeuringen bij snelheidscontroles
De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Ospel, Gennep, Blerick en Venlo 118 bekeuringen opgemaakt. OSPEL - Op de Meijelsedijk zijn woensdagmiddag 15 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 566 gecontroleerde voertuigen bedroeg 113 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. GENNEP - Op verschillende locaties in de basiseenheid Gennep zijn woensdag drie bekeuringen uitgedeeld. De controles zijn met behulp van een lasergun uitgevoerd op de Siebengewaldseweg in Bergen, de Rijksweg Zuid in Wellerlooi en de Rijksweg in Milsbeek. De hoogste snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 102 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. BLERICK - Op de Napoleonsbaan Zuid zijn woensdagmiddag 89 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1837 gecontroleerde voertuigen bedroeg 86 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. VENLO - Op de Emmastraat zijn woensdagmiddag 11 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 272 gecontroleerde voertuigen bedroeg 68 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

ROERMOND - Bromfietscontrole
ROERMOND - Bij een bromfietscontrole op Kitskensdal in Roermond zijn donderdagmorgen zeven bromfietsers bekeurd. Bij de controle zijn ongeveer 25 bromfietsers met behulp van een rollentestbank gecontroleerd. Zes bromfietsers zijn hierbij bekeurd omdat ze op een opgevoerde bromfiets reden. Één bromfietser is bekeurd omdat zijn verlichting niet in orde was.

WEERT - 15 bekeuringen bij roodlichtcontroles
Bij roodlicht controles in Weert en Nederweert heeft de politie 15 bekeuringen opgemaakt. WEERT - Bij een roodlicht controle op de Ringbaan Noord zijn donderdagmorgen 6 automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht. NEDERWEERT - Bij een roodlicht controle op de Rosvelterweg in Nederweert zijn woensdagmiddag 9 automobilisten bekeurd voor het rijden door rood licht.

TEGELEN - Bromfietscontrole
TEGELEN - Bij een bromfietscontrole aan de Bergstraat zijn donderdag 12 bekeuringen uitgedeeld. Zeven bromfietsers zijn bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brommer en twee bromfietsers voor het niet in orde hebben van de verzekeringspapieren. De overige bromfietsers zijn bekeurd voor uiteenlopende overtredingen.

VENLO Belediging
VENLO De politie heeft vanmiddag een 20-jarige man uit Venlo aangehouden die tegen enkele agenten zijn middelvinger opstak. De verdachte zat achterop een scooter en werd na zijn daad door de politie achtervolgd. Korte tijd later werd hij getraceerd en aangehouden. Hem werd een geldboete van 500 gulden opgelegd. VENLO Arrestaties winkeldieven VENLO De politie heeft vanmiddag een 15-jarige jongen uit Venlo aangehouden die snoepgoed had gestolen in een winkel aan de Straelseweg. Na zijn aanhouding door winkelpersoneel werd hij overgedragen aan de politie. Die nam de jongen mee naar het politiebureau maar deze zag buiten de winkel kans om op zijn fiets te springen en te vluchten. De personalia van de verdachte waren echter bekend bij de agenten. Na een onderzoek werd de verdachte enige tijd later op school aangehouden en alsnog meegenomen naar het politiebureau. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en vervolgens werd hij overgedragen aan zijn vader. De winkel heeft de verdachte een winkelverbod opgelegd voor de duur van 5 jaar. VENLO De Venlose politie heeft vanmiddag twee personen aangehouden die in de binnenstad enkele goederen hadden gestolen. Het gaat om een 26-jarige vrouw uir Baexem en een 34-jarige man uit Den Bosch die herenkleding hadden gestolen. De man droeg diverse truien over elkaar die vermoedelijk van een winkel op de Vleesstraat zijn. De vrouw had enkele tassen verstopt onder haar kleding. Het tweetal werd ingesloten voor verder onderzoek.

BLERICK Aanranding
BLERICK De politie van Blerick stelt een onderzoek in naar de verdachte van een aanranding van een 17-jarig meisje uit de gemeente Venlo. Het slachtoffer werd afgelopen dinsdagavond rond 18.00 uur op de Vlierboomstraat nabij een talud door een onbekende jongeman aangesproken en vervolgens onzedelijk betast. Het meisje werd stevig vastgehouden en kon zich niet losrukken. De verdachte hield er op enig moment zelf mee op en liep de Vlierboomstraat in. Het slachtoffer heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie. Het signalement van de verdachte luidt: jongen van circa 16 jaar, donkere huidskleur, lengte ongeveer 1.60 meter, enigszins gespierd lichaam, zwarte korte haren en hij droeg een bril. Hij sprak gebrekkig Nederlands. De verdachte was gekleed in een blauwe broek, een bruine stoffen jas en zwarte schoenen. Hij was in het bezit van een zwarte hondenriem en had een middelgrote witte langharige hond bij zich. Gezien deze opvallende aspecten van het signalement van de verdachte sluit de politie niet uit dat iemand de verdachte heeft gezien of aan de hand van de gegevens herkend. Deze mensen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie, telefoon: 0900 8844.