Nederlandse Mededingingsautoriteit

NGN

NGN heeft klacht Microsoft licentiebeleid bij NMA ingediend.

NGN heeft klacht Microsoft licentiebeleid bij NMA ingediend.

Tiel, 8 november 2001- De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) heeft vorige week de door haar al enige tijd geleden aangekondigde klacht m.b.t. het nieuwe licentiebeleid van Microsoft officieel bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ingediend. In de klacht verzoekt de NGN de NMa op te treden tegen het nieuwe licentieprogramma en het prijs- en productbeleid van Microsoft.

Door een aantal wijzigingen in het licentieprogramma van Microsoft zullen de kosten voor het gebruik van nieuwe versies van haar software voor veel gebruikers circa twee maal zo hoog worden. De NGN beschouwt de prijsverhogingen als een vorm van misbruik van de economische machtspositie van Microsoft en als zodanig strijdig met de mededingingswet (art.24).

De NGN heeft circa 4000 leden in Nederland en vertegenwoordigt daarmee in Nederland ca. 750.000 eindgebruikers, die vrijwel allen dagelijks Microsoft producten gebruiken. De hogere prijzen zullen tot een kostentoename leiden voor het bedrijfsleven en voor non-profit organisaties van naar schatting vele honderden miljoenen guldens. De leden van de NGN en miljoenen andere zakelijke gebruikers wereldwijd van de Microsoft besturingssystemen en applicaties, zullen hierdoor fors gedupeerd worden.

De tekst van de klacht inclusief rekenvoorbeelden is te vinden op: http://www.ngn.nl/files/documents/99241691487254/klachtnma.doc

Over de Netwerk Gebruikersgroep Nederland

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) brengt sinds 1989 IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact en vormt een onafhankelijk
platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De NGN heeft zich hierdoor ontwikkeld tot een autoriteit op netwerkgebied. De NGN heeft ca. 4.000 leden en is één van de grootste professionele en onafhankelijke netwerkverenigingen ter wereld.
Zij biedt haar leden onder meer de volgende diensten:
- Het vakblad LanVision

- Up2Date CD's met updates van netwerkprogrammatuur
- Een website (www.ngn.nl) met waardevolle discussierubrieken, software etc.

- Regelmatige bijeenkomsten rond actuele thema's
- Special Interest Groups

- Een nieuwsbrief die twee maal per week per e-mail verschijnt
- Het jaarlijks terugkerende NGN congres

- Interessante aanbiedingen en kortingen voor leden
Noot voor de redactie,