FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten wil duidelijkheid over koers Getronics

FNV Bondgenoten wil duidelijkheid over koers Getronics

FNV Bondgenoten wil duidelijkheid van het computerbedrijf Getronics. Het bedrijf kwam vandaag met een winstwaarschuwing en kondigde tevens een wereldwijd bezuinigingsprogramma aan. Bestuurder Carla Kiburg vraagt zich af waar Getronics heen wil: .Getronics heeft altijd gezegd te willen groeien, ze wilden de derde positie in de wereld innemen. Nu lees ik tot mijn stomme verbazing dat topman Peter van Voorst zegt elk overnamevoorstel serieus te willen overwegen. Dat is volstrekt nieuw. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij, met de verslechterde financiele situatie in het achterhoofd, Getronics alvast in de etalage zet.. FNV Bondgenoten dringt aan op spoedoverleg over de koers van het bedrijf en de gevolgen van het bezuinigingsprogramma.

Naast de onduidelijkheid over de koers van het bedrijf maakt FNV Bondgenoten zich ook zorgen over het aangekondigde wereldwijde bezuinigingsprogramma. Getronics heeft laten weten dat er arbeidsplaatsen verdwijnen. In Nederland zouden er geen gedwongen ontslagen vallen onder de circa 7500 werknemers. Wel moeten er 300 fte verdwijnen door natuurlijk verloop. En er wordt kritisch gekeken naar gedetacheerden en uitzendkrachten. Ook wil Getronics het functioneren van de vaste medewerkers onder de loep nemen.

FNV Bondgenoten wil op korte termijn een gesprek met de directie van Getronics. De bond voorziet een aantal problemen. De bezuinigingsoperatie en de onduidelijke koers leiden tot grote onzekerheid voor de werknemers. Ook zullen de bezuinigingen een zware druk leggen op de komende CAO-onderhandelingen en dus op de arbeidsvoorwaarden van de werknemers van het bedrijf.

Meer informatie:
Carla Kiburg, bestuurder, 06-22528673
Jos van Dijk, voorlichter, 06- 22518743, 030-2738377


08 nov 01 08:17