BUREAU PETER SCHUITEN

Fooienkwestie Hotel New York definitief opgelost

De langlopende kwestie rond de verrekening van fooien bij Hotel New York is nu geheel opgelost. Hotel New York heeft alle belanghebbenden betaald wat hen volgens de rechter toekomt. Hiermee is een eind gekomen aan een langdurige rechtsgang tussen de FNV Horecabond en de directie van Hotel New York.

Het probleem met de fooien bestond in de periode december 1997 tot en met juli 1998 en ging over het inhouden op het uurloon van een deel van de ontvangen fooi. Per 1 september van dit jaar is Hotel New York eigendom geworden van de Ecco Groep. De nieuwe eigenaar heeft het beheer van de fooienpot volledig in handen gegeven van de betrokken werknemers. Daarmee kan het personeel zelf bepalen hoe de verdeling van de fooien moet zijn onder de collega s. Dit systeem heeft de volle instemmening van zowel de Horecabond FNV als het personeel en de ondernemingsraad van Hotel New York.

Nu de fooienkwestie geen rol meer speelt in de relatie tussen FNV Horecabond en directie Hotel New York gaan beide partijen uit van een positieve samenwerking in de toekomst.


08 nov 01 12:49