Gemeente Roermond

Roermond, 7 november 2001

Oplevering groot onderhoud Roerzicht wordt feestelijk ingeluid

Donderdagmiddag 8 november om 15.00 uur vindt op het Bisschop Schrijnenplein in Roermond de officiële oplevering plaats van het groot onderhoud in de wijk Roerzicht. Wethouder Swachten van Openbare Werken zal op dit plein een boom planten, waarna de kinderen van basisschool 'De Steenen Brug' ballonnen zullen oplaten. Hieraan is tevens een wedstrijd gekoppeld en daarmee zijn leuke prijzen te winnen.

De werkzaamheden zijn, met uitzondering van het planten van de bomen en het vernieuwen van de straatnaamborden, eind oktober afgerond. De bomen zullen zo spoedig mogelijk worden geplant. Het vervangen van de straatnaamborden gebeurt in het eerste kwartaal van 2002.

De wijk is ook ingericht als 30 km gebied. In het kader van de themaweek 'Op weg naar 'n veilige school', die op maandag 12 november start op basisschool 'De Steenen Brug', zal de wethouder van de gelegenheid gebruik maken om tijdens deze bijeenkomst ook het eerste exemplaar van het informatieve boekje 'Kinderen in het verkeer' uit te reiken aan de directeur van de betreffende school, de heer De Kunder.

De kwaliteit van de wegverharding en de riolering in de wijk Roerzicht was al jaren zodanig dat onderhoud noodzakelijk was. Ook de verlichting voldeed niet meer aan de normen. In 2000 is besloten het onderhoud van de wijk integraal aan te pakken, waarbij groot onderhoud werd gepleegd aan de verharding, riolering, openbaar groen en de verlichting. Nieuw is dat in deze wijk voor het eerst in de gemeente dimbare verlichting is toegepast. Na 23.00 uur wordt de verlichting gedimd, waarbij het lichtniveau wordt verlaagd, maar er geen donkere plekken ontstaan. Er moeten nog enkele armaturen worden vervangen; deze zijn besteld, maar nog niet geleverd.