Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 8 november 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 10.15 uur.

De Kamer zet het debat voort over de begroting van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor het jaar 2002 (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Hierna debatteert de Kamer over de wijziging van de Wet geneesmiddelenprijzen. De wijzigingen hebben betrekking op de invoering van de Euro en de maximumprijs voor geneesmiddelen.

Vervolgens spreekt de Kamer over de wijziging van enkele artikelen van het Wetboek van Strafrecht. De wijziging beoogt te voorkomen dat in de samenleving op ongecontroleerde wijze gebruik kan worden gemaakt van verborgen cameras. Hierdoor kan inbreuk op de persoonlijke levenssfeer worden verhinderd.

Ten slotte spreekt de Kamer over de wijziging van de Auteurswet 1912. Door de wijziging wordt in de Auteurswet geregeld voor welke geschriften de reprovergoeding van toepassing is.
· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.
· In de loop van vandaag zal nadere informatie volgen over het tijdstip van behandeling van de begroting van het ministerie van Justitie (afronding, te beginnen met de tweede termijn van de kant van de Kamer) en de gevolgen hiervan op het vergaderschema.
OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 10.00 tot ca. 12.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst en staatssecretaris Faber (beiden Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij voor het jaar 2002, het zogenoemde begrotingsonderzoek.

Justitie, Economische Zaken en Financiën: 10.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en de staatssecretarissen Kalsbeek (Justitie) en Bos (Financiën) over diverse onderwerpen met betrekking tot het kanspelenbeleid.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 12.30 tot ca. 13.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het intercultureel onderwijs (ICO) op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Buitenlandse Zaken: 13.00 tot ca. 13.15 uur Klompézaal
Agenda: verkiezing van een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 13.30 tot ca. 15.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) over de evaluatie van de invoering van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) bij de overheid.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.00 tot ca. 17.00 uur Klompézaal

Agenda: wetgevingsoverleg met minister Hermans en staatssecretaris Adelmund (beiden Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor het jaar 2002, het zogenoemde begrotingsonderzoek.

Europese Zaken: 14.30 tot ca. 15.30 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de staatssecretarissen van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Europese Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 15.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met minister Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Volksgezondheid van de lidstaten van de Europese Unie.

Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 15.30 tot ca. 17.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.
BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Economische Zaken, Financiën, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.00 uur - Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Defensie: 10.15 Van Someren-Downerzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Europese Zaken: 12.00 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verzoekschriften: 13.00 uur Suze Groenewegzaal

Buitenlandse Zaken: 13.00 uur Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken en Defensie: 14.00 tot ca. 15.00 uur Klompézaal

Agenda: gesprek met de onder-Minister van Defensie uit Israël, mevrouw Dahlia Rabin-Pelossof.

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Europese Zaken brengen tot en met 9 november een bezoek aan het Griekse Parlement. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Te Veldhuis (VVD), Timmermans (PvdA), Weekers (VVD), Scheltema-de Nie (D66) en Middelkoop (ChristenUnie).

MAANDAG 12 NOVEMBER

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 10.15 tot ca. 19.30 uur - Troelstrazaal
Agenda: nota-overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en staatssecretaris Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de nota Zicht op gezonde teelt. De nota heeft betrekking op het gewasbeschermingsbeleid (met stenografisch verslag).

Europese Zaken: 11.15 tot ca. 23.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: wetgevingsoverleg met minister Van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over de goedkeuring van het Verdrag van Nice (met stenografisch verslag).
Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij neemt om 10.00 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland. De petitie heeft betrekking op het gewasbeschermingsbeleid (hal Plein 2).
WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Defensie brengen vanaf 09.30 uur een bezoek aan het Opleidingscentrum Koninklijke Marechaussee (OCKMAR) te Apeldoorn en de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) te Soesterberg. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel:
Van den Doel (VVD), van t Riet (D66), Valk (PvdA) Harrewijn (GroenLinks) en Albayrak (PvdA).