Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-11-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 8 november 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: sociale fraude
Wegens het plegen van sociale zekerheidsfraude is door rechercheurs van het Samenwerkingverband Sociale Recherche Oost Groningen proces-verbaal opgemaakt tegen een 46-jarige inwoner van de gemeente Stadskanaal. Uit onderzoek van de sociale recherche is gebleken dat de verdachte betaalde werkzaamheden in loondienst verrichte, terwijl daarnaast een afzonderlijke bijstandsuitkering werd genoten. Daardoor werd de gemeente Stadskanaal voor een bruto bedrag van ruim 19.000 gulden benadeeld. De ten onrechte verstrekte uitkering wordt teruggevorderd.

Ter Apel: vallende boom beschadigt huis
Een spontaan omvallende boom veroorzaakte woensdagmiddag schade aan een woning aan de Molen A Laan in Ter Apel. De vallende boom, die in de wegberm stond, ramde de voorgevel van de woning. Er ontstond daardoor schade aan het dak, enkele ramen en een dakgoot. De boom is door de brandweer verwijderd.

Winschoten: vrachtauto in sloot
Door nog onbekende oorzaak verloor een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sappemeer woensdagmorgen de controle over zijn combinatie op de noordelijke rijbaan van de A7 bij Winschoten. De man kwam met de trekkeropleggercombinatie in de wegberm terecht en kantelde in een sloot. De chauffeur kon zelf uit de wagen komen en liep geen letsel op. Uit de wagen, geladen met pallets, lekte enige tijd dieselolie dat in de sloot terechtkwam. Medewerkers van het waterschap hebben daarvoor beschermingsmaatregelen genomen. De combinatie is later op de dag door een takelbedrijf weer op de weg gezet.

Stadskanaal: doorrijder aangehouden
Op de Kielsterachterweg heeft de politie woensdagmiddag een 32-jarige automobilist uit Onstwedde aangehouden. De man raakte op de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal betrokken bij een verkeersongeval waarbij in totaal drie autos waren betrokken. De auto van de verdachte werd van achteren aangereden door een 31-jarige automobilist uit Nieuw Buinen, die op zijn beurt weer achterop werd gereden door een bestelauto bestuurd door een 20-jarige man uit Veendam. Alle drie de autos liepen schade op. De Onstwedder reed echter snel na de aanrijding weg na nog vluchtig te hebben meegedeeld dat hij geen schade had. Bij het politieonderzoek is gebleken dat de auto van de verdachte vermoedelijk niet is verzekerd. De man is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de verzekeringsgegevens van de auto van de verdachte.

Ter Apel: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed is een 38-jarige automobilist uit Sneek woensdagavond door de Koninklijke Marechaussee aangehouden op Munnekemoer West in Ter Apel. De man bleek een verkeerscontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd naar het politiebureau gebracht waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.25 werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Groningen: fietsendief
De politie heeft woensdagmorgen op het terrein van het Academisch Ziekenhuis in Groningen een 31-jarige fietsendief aangehouden. De man werd betrapt bij een poging een fiets weg te nemen maar wist in eerste instantie te ontkomen. Hij kon echter door beveiligingspersoneel van het ziekenhuis worden achterhaald en overgedragen aan de politie. De man is meegenomen naar het bureau en, omdat hij verdacht wordt van nog meer fietsendiefstallen, ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: hennepkwekerij
In een bovenwoning aan de Nieuwstad in Groningen trof de politie woensdagnacht, na een melding over wateroverlast, een kwekerij van henneplanten aan. In totaal werd 75 moederplanten en ongeveer 8000 hennepstekjes aangetroffen. Twee ondergelegen panden liepen waterschade op. De bovenwoning is eigendom van een Fries bouwbedrijf en wordt verhuurd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld. De politie is donderdagmorgen begonnen met het ontmantelen van de kwekerij. De planten worden in overleg met de Officier van Justitie vernietigd.

Groningen: scooter onder uit
Een 45-jarige vrouw uit Middelstum ging woensdagmiddag op de Korreweg met zijn scooter onderuit. De vrouw dacht geen voorrang te krijgen van een automobilist, die vanuit de Heymanslaan de weg op wilde rijden. Bij het remmen kwam de vrouw ten val en liep zij schouderletsel op. De vrouw moest naar een ziekenhuis worden gebracht voor onderzoek. Zij bleek geen geldig rijbewijs te bezitten voor de scooter.

Groningen: inbraak
Een 35-jarige vrouw uit Groningen werd donderdagochtend door een medewerker van de universiteit aangetroffen in een kantoor aan de Broerstraat. De vrouw was het universiteitsgebouw binnen gekomen door een ruit te vernielen. Voor de deur van het gebouw had de vrouw ook nog enkele kranten in brand gestoken. De vrouw had nog geen kans gezien goederen weg te nemen. Zij werd voor een verder onderzoek ingesloten.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844. (30 ct/min).