Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen
09:45 donderdag 8 november 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Weg vervuild

NIEUW AMSTERDAM. De Vaart NZ is woensdag tussen de Dikkewijk en de Zijtak vele uren afgesloten geweest voor het verkeer. De oorzaak was een van een oplegger gevallen aggregaat. De oplegger werd getrokken door een truck, bestuurd door een 38 jr. man uit Malden. Hij vervoerde een grote zgn. funderingsmachine. Op deze machine stond het aggregaat. Door de grootte en hoogte van de combinatie werden takken van een boom geraakt. Hierbij schoof het aggregaat van de machine en viel op de weg. Doordat er uit het apparaat veel olie en koelvloeistof liepen werden de weg en de berm ernstig vervuild. Het kostte vele uren om de rotzooi op te ruimen. De brandweer reinigde de weg en een deel van de berm werd afgegraven. De gemeente zette de weg af en dit duurde tot laat in de avond.


*
Bromfietsers gewond

RUINERWOLD. Bij een aanrijding op de kruising van de Kerkweg met de Hoge Akkers in Ruinerwold raakte woensdagavond een 16 jr. bromfietsbestuurder uit die plaats gewond. Een 63 jr. automobilist uit Steenwijk sloeg op de kruising linksaf. Hij liet daarbij de doorgang niet vrij voor de tegemoetkomende bromfietser. Deze werd met verwondingen aan het gezicht en benen overgebracht naar het ziekenhuis.

EMMEN. Op de Hoofdstraat in Emmen raakte woensdagavond een 16 jr. jongen uit die plaats gewond. Hij zat achter op een bromfiets bestuurd door een 16 jr. plaatsgenoot. De jongens reden ondanks het inrijverbod voor bromfietsers over de Stadsvloer. Ook reed daar een bedrijfsauto bestuurd door een 37 jr. man uit Emmen. Deze had spullen gehaald bij een winkel. Toen de langzaam rijdende automobilist linksaf sloeg kwam zijn auto in botsing met de bromfiets die hem op dat moment net inhaalde. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn passagier werd op de plaats van het ongeval behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.


*
Teveel gedronken

DE WIJK. De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag op de Slenkenweg in De Wijk een 68 jr. automobilist uit Koekange aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.


*
Autoinbraken

GIETEN. In de nacht van woensdag op donderdag is in Gieten ingebroken in acht autos. Deze stonden geparkeerd in De Weegbree, Grote Kamp en Korte-weg. Uit de autos werden o.a. radios gestolen.


*
Inbraken

ASSEN. Woensdag overdag is in Assen ingebroken in een woning aan Het Kanaal. Bovendien is geprobeerd in te breken in een woning aan de Nobellaan. Bij de eerste woning kwam men binnen via de voordeur welke niet op het nachtslot zat. Uit deze woning is geld gestolen. Bij de tweede is geprobeerd een deur open te breken.

EMMEN. Uit een winkel in het afgesloten winkelcentrum aan de Statenweg in Emmen zijn in de nacht van woensdag op donderdag o.a. rookwaren gestolen. Het gaat hierbij om sloffen shag en sigaretten. De inbreker(s) forceerden eerst een schuifdeur van het winkelcentrum om daarna een ruit van de betreffende winkel te vernielen.


*
Vrouw pleegt vernielingen

SMILDE. Een 35 jr. vrouw uit Hoogkerk vernielde woensdagmiddag in een winkel aan de Hoofdweg in Smilde een kassa en smeet diverse uitgestalde goederen op de grond. Hierna verliet ze samen met haar vriend de winkel. Voordat ze door de gewaarschuwde politie kon worden aangehouden trapte ze ook nog een deuk in een geparkeerde auto en gooide een steen tegen een ruit van een woning. De vriend van de (verwarde) vrouw probeerde nog tevergeefs de vrouw in bedwang te houden. Zij is na verhoor op vrije voeten gesteld.


*
Hennepkwekerijtje

HOOGEVEEN. Op de zolder van een woning aan de Oranjestraat in Hoogeveen trof de politie woensdagmiddag een hennepkwekerijtje aan. Er stonden 192 bijna oogstrijpe planten. De benodigde elektriciteit werd illegaal afgetapt. De planten en de voor de kweek gebruikte apparatuur werd in beslag genomen. I.v.m. het illegaal aftappen van de elektriciteit verwijderde het elektriciteitsbedrijf de meter. De 25 jr. bewoonster was niet thuis. Zij wordt binnenkort door de politie gehoord. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van tips.


*

3300 overtredingen op de A-28. Klik op Sneu Geld.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe