Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-11-2001

Politieberichten district Eemland noord, 11.50 uur
Veel te snel

SOEST Vijftig kilometer te snel reed een 54-jarige Amersfoorter donderdagmorgen rond half zeven tijdens zware regenval. De man reed met 80 km/u over de Van Weedestraat, negeerde het rode licht op de kruising met de Stadhouderslaan, ging met dezelfde snelheid door de Burgemeester Grotestraat, negeerde vervolgens het rode licht op de kruising met de Amsterdamsestraatweg, haalde rechts in, kleefde en voerde op de Amsterdamsestraatweg zijn snelheid op tot 130 km/u waar 80 de limiet is.

De man kreeg drie processen-verbaal van in totaal 360 gulden en Justitie zal een beslissing nemen over de straf voor zijn snelheidsovertreding.

Te veel op

EEMLAND NOORD Op de Zuidersingel in Eemnes hield de politie donderdagmorgen tussen half twee en half vijf een alcoholcontrole. Vijftien automobilisten deden de blaastest. Even na drie uur werd een 42-jarige automobilist uit Eemnes aangehouden. De man bleek met 0,95 promille op achter het stuur te zitten. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Een 47-jarige automobilist uit Baarn werd kort voor vier uur donderdagmorgen op de Koningsweg in zijn woonplaats aangehouden. Deze man reed met 1,25 promille op. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Tijdens een alcoholcontrole op de Torenlaan in Baarn deden tussen kwart voor twaalf en kwart voor één in de nacht van woensdag op donderdag 39 automobilisten de blaastest. Allen bliezen een P, hetgeen inhoudt dat de wettelijke limiet van 0,5 promille niet overschreden was.

Verkeerscontroles

EEMLAND NOORD De politie controleerde woensdagmorgen bij de spoorwegovergang Soestdijkseweg-Noord in Bilthoven. Zeven mensen stopten niet voor het rode licht en gingen onder de spoorbomen door. Zij kregen hiervoor direct een bekeuring.

Acht bekeuringen werden woensdagavond uitgeschreven tijdens een controle op de Ossendamweg, Van Weedestraat, Beukenlaan en Dalweg in Soest. Gecontroleerd werd op het niet voeren van verlichting, draagplicht van de gordel, rijden in strijd met de verplichte rijrichting en loslopende honden. Voor het niet voeren van verlichting werden vier bonnen uitgeschreven, voor de overige feiten elk één.

Man overloopt inbrekers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Personeel van een bedrijf aan de Ampereweg overliep woensdagavond rond acht uur twee inbrekers.

Toen de twee mannen door hadden dat zij waren gezien, probeerden zij er vandoor te gaan. Het lukte een werknemer één van de mannen vast te pakken. Hierop pakte deze man een mes en bedreigde de werknemer, die hierdoor losliet. De twee mannen gingen er in een auto vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.