Nationaal Dubo Centrum

Oproep nominaties "Mooi duurzaam, duurzaam mooi"

Het vierde debat in de reeks Het Debat op de Nationale Dubo Dag op 8 november aanstaande gaat over de vraag of mooi en duurzaam samen kunnen gaan. Staan beide kwaliteiten op gespannen voet met elkaar, of is een symbiose heel goed mogelijk? Ondervinden architecten belemmeringen bij het streven naar een goed én duurzaam ontwerp? Of is het een kwestie van willen?

Onder leiding van Henk Westra, directeur SEV, debatteren architecten Wytze Patijn en Jouke Post, hoogleraar Stadsgeografie Rob van Engelsdorp Gastelaars (Universiteit van Amsterdam) en journalist Tracy Metz (NRC Handelsblad) over deze en aanpalende vragen. Zij doen dat aan de hand van projecten die zij nomineren, enerzijds als meest geslaagd voorbeeld van een goed én duurzaam ontworpen gebouw (of wijk), en anderzijds als voorbeeld van hoe het niet moet. Randvoorwaarden hierbij zijn:

* het project is gerealiseerd in Nederland
* het project bevindt zich in een binnenstedelijke omgeving
* ontwerpen onder particulier opdrachtgeverschap worden uitgesloten
Tijdens het debat (15.30 tot 16.30 uur) worden de vier deelnemers in de gelegenheid gesteld hun nominaties te beargumenteren. Het publiek in de zaal bepaalt uiteindelijk welk project het meest geslaagd is, en welk project het predikaat "zo dus niet" verdient.

Oproep
Ook ú kunt nu nomineren! Laat ons weten welke projecten in uw ogen aan bovenstaande criteria voldoen, zodat we ook uw nominaties aan de panelleden en uiteindelijk aan het publiek kunnen voorleggen. Stuur ons een mail met uw nominaties. Inzenden is mogelijk tot en met maandag 15 oktober aanstaande.

Programma Nationale Dubo Dag 2001
Het debat "Mooi duurzaam, duurzaam mooi: een contradictio in terminis?" is slechts één van de vele componenten die gezamenlijk de Nationale Dubo Dag 2001 vormen. Alle informatie over het programma en de vaktentoonstelling kunt u vinden op de website. Online aanmelden is hier ook mogelijk.

11 september 2001