Gemeente Den Haag

2001-11-05: TAXIBUS rijdt ook in Madurodam

De taxibus vervoert op 8 november 2001 de twee miljoenste passagier. Ter gelegenheid daarvan wordt op die dag door mw. drs. J. Klijnsma, wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie aan mw E. Vogelesang, burgemeester van Madurodam, een miniatuur taxibus aangeboden. Vanaf dat moment rijdt de taxibus niet alleen in Den Haag, maar ook in Madurodam. Natuurlijk wordt ook de twee miljoenste passagier van de taxibus in de bloemetjes gezet.

De taxibus startte vijf jaar geleden met 2.600 pashouders. Op dit moment hebben ruim 10.000 Hagenaars een pas voor de taxibus. Dagelijks maken zij zon 1.500 ritten. In korte tijd is de taxibus voor veel mensen een onmisbaar vervoermiddel geworden. De taxibus is een uitkomst voor Haagse ouderen en gehandicapten die, om medische redenen, niet kunnen reizen met de bus, tram of trein.

De taxibus is een vervoersvoorziening die inwoners van Den Haag kunnen aanvragen door een beroep te doen op de Wet voorzieningen gehandicapten. De taxibus is aan de ene kant een taxi: de reiziger moet bellen om een rit te reserveren en wordt van deur tot deur vervoerd. Aan de andere kant is het een bus: de reiziger wordt tegelijk met andere passagiers vervoerd.

De uitvoering van het vervoer wordt verzorgd door CVV-Haaglanden. Dit is een samenwerkingsverband tussen de HTM en Connexxion.

Namens de gemeente Den Haag wordt de kwaliteit van het vervoer bewaakt door de Stichting Collectief Aanvullend Openbaar Vervoer.

5 november 2001

last update: 5 november 2001 ;pag.: 9293; auteur: 77