8 november 2001, Amsterdam

Stern Groep handhaaft winstverwachting en breidt activiteiten verder uit
Stern Groep NV (autobedrijven, benzinestations en autodiensten) handhaaft op basis van de resultaten tot en met het derde kwartaal 2001 de eerder uitgesproken winstverwachting. Ook maakt Stern Groep bekend dat overeenstemming is bereikt omtrent de overname van de activiteiten van AutoCenter Zuid-Oost BV (Mitsubishi dealer) te Amsterdam en twee autoschadeherstelbedrijven.

Vooruitzichten
Stern Groep handhaaft de reeds eerder uitgesproken verwachting dat het resultaat na belastingen, voor afschrijving immateriële vaste activa, voor het gehele jaar 2001 zal uitkomen op circa EUR 7,5 miljoen (2000: EUR 6,4 miljoen). Op grond van het huidige aantal uitstaande aandelen zal de winst per aandeel toenemen met 5-10% ten opzichte van 2000.

Autobedrijven
De overname van de activiteiten van AutoCenter Zuid-Oost (Mitsubishi dealer) past in de strategie van Stern Groep om haar dealeractiviteiten uit te breiden met merken die gelieerd zijn aan fabrikanten, die zij reeds vertegenwoordigt.De reeds eerder aangekondigde acquisities van de ondernemingen A. van de Braak BV te Amsterdam (Mazda dealer) en Garage Commandeur BV te Beverwijk (Fiat/Alfa Romeo/Lancia dealer) zijn inmiddels afgerond.

Autodiensten
De kernactiviteit autodiensten wordt uitgebreid met de overname van het autoschade-herstelbedrijf J.M.M. van Velsen BV te Bunnik h.o.d.n. Autoschade Service Van Velsen.Tevens breidt Stern Groep haar belang in Autoschade Heijn & Wals BV te Purmerend uit van 50% tot 100%.Deze overnames passen in de strategie van Stern Groep om de activiteiten op het gebied van autodiensten verder uit te breiden.

De over te nemen bedrijven zullen reeds in 2002 bijdragen aan de ontwikkeling van de winst per aandeel.

Voor nadere informatie:
ir. H.H. van der Kwast, directievoorzitter
Telefoon: 020-6136028

Profiel Stern Groep NV
Stern Groep is één van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op de Randstad en Noord-Holland, met Amsterdam als basis. In 2000 werd met 853 medewerkers een omzet van EUR 402 miljoen behaald. De aandelen van de vennootschap zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd.

Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van autobedrijven, de exploitatie van benzinestations en de levering van autodiensten.De autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen meerdere topmerken, waaronder Mercedes-Benz, Chrysler, Opel/General Motors, Ford, Land Rover, Volvo en Renault.
Stern Groep exploiteert 24 benzinestations met de merken Shell en BP. Nagenoeg alle benzinestations zijn gevestigd in de Randstad.Met de autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel, wagenparkbeheer en het inbouwen van complete bedrijfswageninrichtingen op maat.