Ingezonden persbericht


Promotie drs. A.E.R. Bos
in de Faculteit der Gezondheidswetenschappen.
HIV Stigma and social interaction; examing strategies to influence perceivers' emotional and reactions in initial encounters. Promotor: Prof.dr. G.J. Kok; co-promotor: dr. A.J.M. Dijker. Donderdag 8 november, 16.00 uur.

Mensen met HIV hebben niet alleen te maken met de lichamelijke en emotionele gevolgen van hun ziekte, maar worden vaak ook geconfronteerd met stigmatiserende reacties. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan openlijke signalen van ongemak, het vermijden van de omgang met iemand met HIV of het verbreken van het contact. In het promotie-onderzoek van Arjan Bos is onderzocht welke factoren stigmatisering van mensen met HIV beïnvloeden. Verder zijn verschillende strategieën onderzocht die mensen met HIV in het eerste contact met anderen zouden kunnen hanteren om stigmatiserende reacties te reduceren en prosociale reacties te bevorderen.

Noot voor de pers

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. Mailto:pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.