Gemeente Amsterdam


---
|
Wethouder Van der Aa reikt prijzen uit op Diversiteitsavond 2001

Zie ook

Amsterdam leeft samen

Wethouder Van der Aa reikt prijzen uit op Diversiteitsavond 2001

Op donderdag 8 november reikt wethouder Jaap van der Aa (Diversiteitsbeleid) ruim 100.000 gulden (¤ 45.378) aan prijzen uit op de Diversiteitsavond 2001. Op deze avond worden drie prijzen toegekend: de Diversiteitsprijs (100.000 gulden (¤ 45.378) verdeeld over maximaal vijf inzendingen), de Mediaprijs (10.000 gulden (¤ 4.537) en de Participatieprijs (10.000 gulden (¤ 4.537). Het thema is: Diversiteit in het vrijwilligerswerk.

In 1999 werd het diversiteitsbeleid van de gemeente Amsterdam geïntroduceerd. Dit beleid verenigt het nieuwkomers- en minderhedenbeleid en het homo- en vrouwenemancipatiebeleid in één portefeuille. Het diversiteitsbeleid wil Amsterdammers aanspreken op hun overeenkomsten, maar tegelijkertijd heeft het oog voor de vele verschillen tussen Amsterdammers. De Amsterdamse samenleving is geen optelsom van groepen en categorieën maar draait om individuele burgers. Burgers die, ieder op zijn/haar eigen wijze, van bijzondere betekenis zijn voor de stad. Velen benadrukken door hun inzet de positieve kracht van diversiteit en het aspect van samenleven. Een goed voorbeeld hiervan is het Amsterdamse vrijwilligerswerk, waar talloze vrijwilligers zich inzetten voor hun stadsgenoten.

In dit Internationaal Jaar van Vrijwilligers (IJV) wil de gemeente Amsterdam uiting geven aan haar waardering voor al het goede werk dat verricht wordt. Daarom worden dit jaar de prijzen toegekend aan initiatieven, mediaproducties en organisaties die op het gebied van vrijwilligerswerk kleur hebben gegeven aan de diversiteit in Amsterdam.

De inzendingen - tachtig in totaal - zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit Judith Belinfante, Tweede-Kamerlid (ook voorzitter van de jury); Naima Azough, journaliste en lid van de programmastaf multiculturaliteit Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001; Ruben Gowricharn, winnaar van de Mediaprijs 1999; Henk Grifhorst, gemeenteraadslid; Jaqueline Gotwalt, directeur van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam.

Lisa Neves Gonçalves

^


-

© gemeente Amsterdam - 6-11-2001