Hobbybeurs 2001 in de Grenslandhallen van Hasselt op 9, 10, 11 en 12 november - www.dehobbybeurs.be

Hobbybeurs 2001 in de Grenslandhallen van Hasselt op 9, 10, 11 en 12 november

Toegangsprijzen : 300 Bef. p/pers., kinderen tot 12 jaar gratis. 250 Bef. 60+
200 Bef. groepen vanaf 20 personen.

Hasselt - De hobbybeurs 2001 van Hasselt is de barometer van de allernieuwste trends, u vindt er ideeën, de nieuwste materialen en technieken op het gebied van de creatieve vrijetijdsbesteding.

Er worden cursussen en opleidingen aangeboden .
Schilderen en tekenen, stofferen, sjabloneren, patineren bewerken van keramiek, modelbouw, bonsaiverzorging, sterrenkunde, film en foto, 18de eeuwse miniaturen, oude ambachten, kerstdecoratietechnieken, om het even welk hobby, er is een vakman die u de kneepjes van het vak leert.

De bezoekers kunnen gratis een engelenkaart maken voor de nabestaanden van de 11de september ramp in Amerika.

De kultuurmens komt ook aan zijn trekken door de expositie van schilderkunst, keramische sculpturen en batik op zijde, de kunstenaars stellen niet alleen ten toon, ze werken ook ter plaatse.

Het kunstwerk van David De Graef wordt life gebracht, dit airbrush kunstwerk van 4,70 op 9 meter zal zijn slotfase bereiken tijdens deze manifestatie.

De 18de eeuwse miniaturen van Miel Chiarada zijn het resultaat van jaren knip- en plakwerk met als resultaat het oogverbluffende sprookjesslot Neuschwanstein , de universitaire bibliotheek van Leuven, het oude stadsgedeelte van Praag enz... De passionele toedracht tot deze hobby is uniek in België.

Sferen uit vervlogen tijden worden opgeroepen door de toedracht van de oude ambachten met name levend siervlechtwerk of houtdraaiwerk met een voetdraaibank uit 1800.

Het boek BLOEMFONTEIN gaat in premiëre op de beurs. Auteur Ivo Pauwels beschrijft op een boeiende manier hoe Meesterbinder Vincent Decock met de zeldzame bloemen uit Zuid-Afrika prachtige interieurdecoraties creëert, die reeds werden geappreciëerd door personaliteiten als Gorbatsjov, Mevr. Tatcher en ex-president Buch. Hij gaat tijdens de beurs demonstraties geven met exotisch groenen zeldzame bloemen om het boek een extra dimensie te geven. Men gaat tevens verscheidene gerenomeerde bloemschikkers aan 't werk zien.

De eeuwenoude traditie en verfijnde harmonie van Japan is nergens zo tastbaar aanwezig in onze westerse wereld als bij het creëeren en onderhouden van bonsai's, deze kunst zal worden gedemonstreerd tijdens de hobbydagen.

De Vlaamse Federatie van Fotokringen en de Amateurcineasten zullen het aspect film en foto belichten..

Bij de modelbouwclubs kunnen jongeren gratis een modelbouwautootje in elkaar steken en er prachtige
prijzen winnen.

Voor jong en oud zijn al de traditionele hobbyactiviteiten in alle variatie aanwezig..

Voor meer informatie : info@dehobbybeurs.be
Picture available: www.newsaktuell.be