Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 november 2000

Ringweg in Strijp dicht in weekend van 9 tot 12 november

Vanaf vrijdag 9 november 20.00 uur tot maandag 12 november 06.00 uur zal de Eindhovense Ring ter hoogte van de Kreugelstraat (Strijp) worden afgesloten voor alle verkeer. De tijdelijke afsluiting van deze belangrijke verkeersader is noodzakelijk in verband met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising in de Beukenlaan, op de kruising met de Noord Brabantlaan en de Cederlaan.

Deze ongelijkvloerse kruising is het sluitstuk van de Centrale Verkeersas ( CVA), en biedt de voertuigen van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) straks onbelemmerde doorgang op dit drukke knooppunt. De afsluiting in het weekend van 9 tot 12 november is gekozen om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. Wegens mogelijke verkeershinder in omliggende wijken wordt geadviseerd tijdig een alternatieve route of omleiding te kiezen.
Een overzicht van de omleidingen:

* Verkeer uit het zuiden richting Woensel kan via de Noord Brabantlaan, Tilburgseweg, A2, Anthony Fokkerweg, Boschdijk, naar het Marconiplein.

* Verkeer uit het zuiden en vanuit Veldhoven richting centrum ondervindt geen belemmeringen. De Cederlaan en Kastanjelaan zijn niet afgesloten.

* Verkeer uit het noorden kan via de noordelijke parallelweg naar de Schootsestraat, Cederlaan naar de Noord Brabantlaan en de Beukenlaan

* Verkeer uit Veldhoven richting Woensel kan via de Tilburgseweg, A2, Anthony Fokkerweg, Boschdijk, naar het Marconiplein.
* Voor (brom)fietsers is er al een omleiding in gebruik.
De omleidingen zijn met de bekende gele borden aangegeven. De afsluiting duurt in principe tot maandagmorgen 12 november to 06.00 uur of zoveel langer of korter als vor de werkzaamheden nodig is.