Belgacom

9 november 2001

Belgacom doet vandaag een openbaar bod op aandelen en warrants van infosources

Belgacom heeft, zoals eerder aangekondigd, besloten om een openbaar bod te doen (Offre Publique d'Achat Simplifiée naar Frans recht) op de aandelen en warrants van Infosources die nog niet -rechtstreeks of onrechtstreeks - in handen zijn van Belgacom. Het gaat hier om 25.893.643 aandelen (20,22% van het kapitaal en 13,85% van de stemrechten van Infosources) en 99.525 warrants.

Er wordt 0,7 euro per aandeel geboden en 0,01 euro per warrant, waardoor de minderheidsaandeelhouders van Infosources dezelfde voorwaarden zullen genieten als degenen die golden voor de oorspronkelijke meerderheidsaandeelhouders tijdens de verwerving van 14.473.007 aandelen op 18 oktober jongstleden. Het bod wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de marktautoriteiten.

Belgacom zal, bij het verstrijken van dit bod en afhankelijk van het resultaat ervan, eventueel de mogelijkheid onderzoeken om een uitkoopbod op de effecten van Infosources te lanceren.

De Raad van Bestuur van Infosources die vandaag bijeenkwam, is van mening dat dit bod in het belang is van de aandeelhouders en het bedrijf en beveelt de aandeelhouders dan ook aan erop in te gaan.