---

Ministerie van Defensie



---


Commando-overdracht Koninklijke Militaire Academie

06-11-2001

Generaal-majoor drs. G.J.C. Roozendaal draagt vrijdag (9 november) na drie jaar Gouverneurschap het commando over de Koninklijke Militaire Academie in Breda over aan generaal-majoor C.G.J. Hilderink (52), oud-directeur Personeel van de Koninklijke Luchtmacht. De huidige gouverneur verlaat de militaire dienst met functioneel leeftijdsontslag.

De overdracht van het commando vindt plaats op de Parade, voor het Kasteel van Breda, met gepast militair ceremonieel. Met de overhandiging van het KMA-vaandel en de aanvaarding van het commando wordt de overdracht formeel bevestigd. Ter opluistering van de ceremonie vliegt een F-16 formatie op veilige hoogte over de KMA. De scheidend Gouverneur besluit na bijna 38 dienstjaren zijn actieve militaire carrière met een laatste kanonschot.

Generaal-majoor Hilderink heeft gedurende zijn carrière verschillende functies uitgeoefend in het functiegebied grondoperatiën. Hij is in de periode 1976 -1978 als militair waarnemer uitgezonden voor de Verenigde Naties naar het Midden-Oosten. Van 1993 -1995 was Hilderink commandant van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht op de vliegbasis Woensdrecht. Hierna is hij geplaatst bij de defensiestaf als Sous Chef Operatiën, Communicatie en Informatie. Voorafgaand aan zijn vorige functie als Directeur Personeel Koninklijke Luchtmacht was hij sous chef Integraal Beleid en Plannen bij de Staf van de Bevelhebber Luchtmacht. (archief-foto generaal Hilderink)