Polynorm N.V.


PERSBERICHT

Reorganisatieplannen bekendgemaakt

Polynorm verkoopt divisie Bouwproducten aan Berkvens

Polynorm N.V. te Bunschoten maakt bekend dat zij met Berkvens Beheer B.V. te Someren een Letter of Intent getekend heeft om te komen tot de overname van belangrijke activiteiten van de divisie Bouwprodukten door Berkvens.

Hierbij zijn betrokken de vestigingen van Polynorm in Nederland (Bunschoten), België, Frankrijk en Polen.
De vestiging van Polynorm Bruynzeel in Zaandam en BOS in Emsdetten (Duitsland) maken geen deel uit van de overname.

Tevens zijn de vakverenigingen en ondernemingsraden geïnformeerd over de reorganisatieplannen betreffende de divisie Bouwprodukten.

De noodzaak voor deze reorganisatie is ontstaan door de slechte marktomstandigheden in de woningbouw, waardoor de verliezen bij de divisie Bouwproducten sterk zijn opgelopen.

Polynorm is voornemens de locatie Zaandam - waar de productie van Bruynzeel deuren plaatsvindt - te sluiten en de kozijnen fabricage van Polynorm in Bunschoten in enigszins afgeslankte vorm voort te zetten. Met deze reorganisatie vervallen bij Polynorm in totaal meer dan 250 arbeidsplaatsen.

De Polynorm ondernemingen die bij deze overname zijn betrokken hebben een omzet van EUR 46 miljoen. Berkvens genereert met haar ondernemingen een jaaromzet van ca. EUR 63 miljoen.

De transactie is in lijn met de strategie van Polynorm dat zich volledig richt op haar kernactiviteit Automotive.

De voorgestelde transactie zal naar verwachting niet leiden tot een verandering van het resultaat van Polynorm in 2001, zoals vermeld in het persbericht van Polynorm d.d. 11 oktober jl.

Polynorm N.V., Directie
Bunschoten, 9 november 2001

Opmerking voor de redactie:
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer drs. W.P. Spierings, lid Raad van Bestuur Polynorm N.V. (tel.: +31 (0)33 2989 798) of de heer R.P.W. van Dooren, algemeen directeur Berkvens (tel.: +31 (0)493 499 111).

Profiel Polynorm N.V.
Polynorm N.V. heeft een hoofdactiviteit, gericht op het ontwerp en de productie van stalen, aluminium en kunststof carrosseriedelen voor de automobielindustrie. Daarnaast omvat de Polynorm Groep ondernemingen die toeleveren aan de bouwnijverheid en installatiebranche in Europa en de Verenigde Staten. Over 2000 boekte Polynorm een nettowinst van EUR 13,9 miljoen. Polynorm is genoteerd aan Euronext Amsterdam.