Ingezonden persbericht

9 november 2001

Nieuwe General Manager voor GL TRADE Nederland

GL TRADE, 's werelds meest vooraanstaande leverancier van software voor de effectenhandel, heeft Elizabeth Eon als General Manager van de Nederlandse vestiging van GL TRADE benoemd.

Voordat Elisabeth bij de Nederlandse vestiging in dienst trad, was zij Directeur Operations bij GL TRADE in Londen. GL TRADE heeft wereldwijd vijftien vestigingen. Elizabeth wordt verantwoordelijk voor het management van de
activiteiten in Nederland. Nederlandse klanten zijn onder andere Eduard de Graaff & Co en F. van Lanschot Bankiers. Elizabeth rapporteert aan Malcolm Donaldson, Managing Director Noord-Europa van GL TRADE.

Donaldson over de benoeming van Elizabeth: "Zij werkt al vele jaren bij GL TRADE en ik ben verheugd dat zij verantwoordelijk wordt voor de groei van de Nederlandse vestiging. Zij komt binnen in een boeiende periode, na de succesvolle overgang van de Amsterdamse beurs in Euronext. De vraag naar producten voor elektronische handel groeit snel in Nederland, en wij hopen dat Elizabeth GL TRADE in staat stelt hiervan ten volle te profiteren."

Over GL TRADE
Opgericht in juni 1987, is GL TRADE een van de meest toonaangevende aanbieders van software voor de
effectenhandel. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en werkt via een eigen netwerk, GL NET, op meer dan vijfenvijftig beurzen waaronder die van Londen, Singapore, Chicago en Sao Paolo, in vijftien landen. GL TRADE heeft wereldwijd 500 mensen in dienst.
GL TRADE bedient meer dan 500 institutionele klanten in de financiële sector, waaronder toonaangevende Britse, Amerikaanse en Franse banken. De belangrijkste activiteiten zijn: de verkoop van elektronische routingssystemen en interfaces voor de elektronische handel voor zowel de aandelen- als derivaten-markten. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een sterke jaarlijkse groei doorgemaakt, zowel qua omzet als qua winst. In 2000 behaalde GL TRADE een geconsolideerde omzet van 70,1 miljoen euro, een toename van 48% ten opzichte van 1999, en een nettowinst vóór goodwill van 7,2 miljoen euro.
GL TRADE kreeg op 16 februari 1999 een notering op de Nouveau Marché (Sicovam code 7 208) en heeft sinds 11 juni 1999 continu gehandeld. Op 18 oktober 2000 trad GL TRADE toe tot de SBF 250 index.
In Nederland is GL TRADE gevestigd op Prinsengracht 697 in Amsterdam, (020) 344 51 50.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met Machteld Merens of Gervaise Coebergh, Coebergh Communicatie & PR, Prinsengracht 850, 1017 JN Amsterdam, (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13,
machteld@coebergh.nl

GL TRADE
November 2001

Opgericht in juni 1987, is GL TRADE een van de meest toonaangevende aanbieders van software voor de
effectenhandel. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk en is actief op meer dan vijfenvijftig beurzen - waaronder die van Londen, Singapore, Chicago en Sao Paolo - in vijftien landen. GL TRADE heeft 500 mensen in dienst. GL TRADE heeft meer dan 500 institutionele klanten in de financiële sector. De belangrijkste activiteiten zijn op twee gebieden: de verkoop van elektronische routingssystemen (particuliere netwerk) en interfaces voor de elektronische handel voor zowel de aandelen- als derivatenmarkten. Het bedrijf biedt meer dan 80% van de trading rooms op de Parijse markt de mogelijkheid tot elektronische handel en verschaft hen directe toegang tot internationale markten. GL TRADE's verkoop bestaat voor 30% uit export, met vestigingen in Frankfurt, Londen, New York, Chicago en Singapore. GL TRADE laat zich voorstaan als het eerste bedrijf dat digitale verwerking van financiële informatie tussen handelaren en de internationale effectenbeurzen mogelijk heeft gemaakt, terwijl zij applicaties ontwikkelen die geschikt zijn voor alle marktstandaarden waaronder Windows en Unix.
In 1997 kocht GL TRADE GL MULTIMEDIA aan om zijn aanbod op het gebied van internethandel te ontwikkelen. In reactie op een zich snel ontwikkelende markt en een behoefte aan elektronische handelssystemen en online makelaardij, ontwikkelt GL TRADE op dit moment een serie
handelsapplicaties die zowel de front- als middle office functies gaat automatiseren.
Sinds de oprichting heeft het bedrijf een sterke jaarlijkse groei doorgemaakt in omzet en winst. In 2000 bedroeg de omzet ¤ 70,1 miljoen en voor 2001 wordt een stijging van 30% tot 40% voorspeld.
Huidige aandeelhouders zijn onder andere SBF-Bourse de Paris (25%), Reuters (34,2%) en de oprichters (24%). GL TRADE kreeg op 16 februari 1999 een notering op de Nouveau Marché (Sicovam code 7 208) en heeft sinds 11 juni 1999 continu gehandeld.
Het bedrijf staat onder leiding van de oprichters
Louis-Christophe Laurent en Pierre Gatignol. Zij worden bijgestaan door een MT van dertien mensen die afkomstig zijn uit de zakelijke dienstverlening, de IT en de financiële wereld.


---
Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met Machteld Merens of Gervaise Coebergh, Coebergh Communicatie & PR, Prinsengracht 850, 1017 JN Amsterdam, (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13,
machteld@coebergh.nl