Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-11-2001 Politieberichten district Kerkrade (HP 16.00 uur) Vrijdag 9 november 2001

Kerkrade, overval in supermarkt:
Donderdagavond 8 november 2001 heeft een overval plaatsgevonden op de caissière van een supermarkt gelegen aan de Ambachtsstraat te Kerkrade.
De caissière was donderdagavond omstreeks 19.45 uur alleen in de supermarkt aanwezig samen met twee bezoekers, zijnde een man en een vrouw. De man kwam op de kassa afgelopen en rekende een pakje kauwgum af. Op het moment dat de caissière de kassa opende bedreigde deze man de caissière met een onbekend voorwerp, mogelijk een steek- of vuurwapen, en eiste in de Duitse taal geld. De caissière werd gedwongen om het aanwezig kassageld af te geven hetgeen zij ook deed. De overvaller vond dit blijkbaar niet genoeg en deed daarna zelf nog een greep in de kassa waarbij hij de rest, het muntgeld, wegnam. Daarna liet hij de geschrokken caissière achter en verliet gehaast de supermarkt. De andere aanwezige vrouwelijke klant had van de overval niets bemerkt.
Er werden enige honderden guldens in bankbiljetten en muntgeld gestolen. Het juiste bedrag is nog niet bekend. De overvaller was een ongeveer 40 jarige blanke man met een lengte van 1.70-1.75 m. Hij droeg op zijn hoofd een baseballpetje en verder een donker jas. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen van het slachtoffer, welke zeer onder de indruk was van de beroving. De politie verzoekt mogelijke getuigen, die de man de supermarkt omstreeks 19.45 uur hebben zien binnengaan of verlaten, contact op te nemen met de politie te Kerkrade telefoon 0900-8844.

Eygelshoven, hennepplanten aangetroffen in grow-shop: Donderdagmiddag 8 november 2001 zijn in een grow-shop gevestigd aan Terbrugge te Eygelshoven enkele honderden hennepplanten aangetroffen. De planten en de bij de groei daarvan gebruikte materialen zij door de politie in beslag genomen.
De politie stelde donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur in de grow-shop een onderzoek in naar aanleiding van stankoverlast van hennepgeur. In aanwezigheid van een personeelslid stelde de politie in het bedrijf een onderzoek in een trof in de kelderruimte een kast aan, welke ingericht was voor de kweek van hennepplanten. In deze kast werden drie moederplanten aangetroffen die beschenen werd door een assimilatielamp. De hennepgeur werd afgezogen door een afzuiginstallatie. Onder een trap trof de politie verder 623 stekjes van hennepplanten aan die beschenen werden door een warmtelamp. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie werden alle planten en de groeimaterialen in beslag genomen. De politie maakte tegen de 34 jarige uitbater van de grow-shop, woonachtig te Kerkrade, proces-verbaal op. Ook het 31 jarige personeelslid afkomstig uit Doenrade wordt geverbaliseerd.

Kerkrade, hennepkwekerij in woning:
In een woning aan de Lupinestraat te Kerkrade heeft de politie donderdag 8 november 2001 kort na het middaguur een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij geheel ontmanteld.
De politie stelde donderdagmiddag naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving in de woning aan de Lupinestraat een onderzoek in. In aanwezigheid van de bewoner trof de politie in de kelder van de woning een hennepkwekerij aan bestaande uit 79 hennepplanten die beschenen werden door vier assimilatielampen. Verder trof de politie vier transformatoren, een afzuiginstallatie, een ventilator en een hygrometer aan. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsteringmening van de hennepplanten werd de gehele kwekerij ontmanteld. De politie maakt tegen de 52 jarige bewoner proces-verbaal op.