NEBAS

Fusie NEBAS en NSG

PERSBERICHT

Fusie NEBAS en NSG

De fusie tussen de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS) en de Nederlandse sportbond voor mensen met een verstandelijke handicap (NSG) is vanaf vandaag een feit. De nieuwe organisatie heet NebasNsg: dé sportorganisatie voor mensen met een beperking.

Aan de fusie is een proces van vier jaar vooraf gegaan, waarbij het tot een steeds nauwere samenwerking kwam. Nu is NebasNsg, als bundeling van sportorganisaties, dé organisatie als het gaat om het creëren en waarborgen van mogelijkheden om mensen met een beperking of chronische aandoening aan sport en bewegingsactiviteiten te laten deelnemen. De leidraad normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Deze leidraad heeft zowel betrekking op de sport en bewegingsactiviteiten zelf, als op het organisatorisch verband waarbinnen sport en bewegingsactiviteiten worden aangeboden. NebasNsg streeft daarbij naar integratie van sporters met handicap binnen reguliere sportorganisaties. Want sport en bewegen dragen bij aan het welzijn van de mens. Iedereen, ook iemand met een fysieke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking of chronische aandoening, moet de mogelijkheid krijgen om aan sport deel te nemen.

Bunnik, 9 november


---