Inafzo: reactie op beslissing Minister Dua tot sluiting afvalstort

Reactie op de beslissing van de minister tot sluiting van het afvalstort Inafzo te Zonnebeke.

Kortrijk - Wij vernemen dat Minister Dua tot het besluit is gekomen dat de milieuvergunning die op 11.9.1997 aan Inafzo werd toegekend voor de duur van 10 jaar nu plots op zuiver juridische gronden vervallen zou zijn en niet meer zou kunnen worden benut nadat zij reeds drie jaar door Inafzo met akkoord van de milieuinspectie werd aangewend.

Sinds de uitzending van het programma van Luk Alloo Undercover op 27.10.2001 waarin Minister Dua de klager in haar privéwoning te woord heeft gestaan hebben wij de Minister elke dag zowel telefonisch als schriftelijk verzocht om op onze beurt door haar te worden gehoord teneinde haar ons standpunt en verweer te kunnen uiteenzetten.

Op geen enkel van deze verzoeken werd gevolg gegeven.

Wij moeten met verbijstering vaststellen dat de Minister onder druk van een televisieprogramma waarin de vergunningstoestand van onze onderneming eenzijdig, onjuist en onvolledig werd voorgesteld, meent een beslissing te kunnen nemen zonder dat wij door haar werden gehoord.

Het standpunt dat thans door de Minister wordt ingenomen is in strijd met de elementaire rechtsbeginselen en zal onmiddellijk door onze advocaten worden aangevochten.

Nog op 17.05.2000 werd onze vergunningstoestand door de Milieuinspectie nagegaan.

Er werd toen door de diensten van de Minister bevestigd dat wij over alle nodige vergunningen beschikten en dat deze ook naar de inhoud op correcte wijze werden gerespecteerd. In dit verband werden de voorbije jaren voor miljoenen milieuheffingen door Inafzo aan de overheid betaald en door de overheid aanvaard.

Sinds 17.5.2000 is aan onze toestand niets veranderd zodat wij noodgedwongen tot de conclusie moeten komen dat de Minister onder druk van een partijgenoot een voorbarige beslissing heeft genomen die ernstige schade veroorzaakt. Het spreekt voor zich dat wij de economische schade zullen verhalen op de personen en instellingen die wij hiervoor verantwoordelijk achten.

ots original text: N.V. Inafzo
Beschikbaar op internet: http://www.newsaktuell.be