Océ Océ koopt Gretag Professional Imaging Division

Venlo, 9 november 2001 - Océ N.V., toonaangevend leverancier van professionele document systemen, en Gretag Imaging Group Inc. hebben overeenstemming bereikt over de acquisitie door Océ van Gretags Professional Imaging Division. Deze divisie ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd producten voor grootformaat kleuren inkjet- en foto laserprinting, inclusief raster image processors (RIPs), voor zowel toepassingen binnens- als buitenshuis. Kenmerkende toepassingen zijn onder meer billboards, grafische afbeeldingen voor vakbeurzen, spandoeken en posters voor abri's.

Gretag Professional Imaging Group is onder meer eigenaar van merken als Raster Graphics en Onyx Graphics.

Volgens de overeenkomst zal Océ zowel de aandelen van Raster Graphics, Inc. (USA) als alle business gerelateerde activa kopen van de dochterondernemingen van Raster Graphics in Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Aangezien Gretag Professional Imaging Division een sterke positie inneemt in de markt voor Display Graphics, betekent deze overname een aanmerkelijke versterking van Océ's aanwezigheid voor wat betreft technologie en distributie-kanalen in de strategisch belangrijke en snel groeiende markt van Display Graphics.

De omzet van Gretag Professional Imaging Division bedroeg in het boekjaar 2000 US$ 105 miljoen. De divisie heeft 450 medewerkers, van wie er 90 werkzaam zijn in onderzoek en ontwikkeling (R&D).

Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet te openbaren. Afronding van de transactie is voorzien binnen enkele weken. Aanmelding van de transactie bij de bevoegde anti-trust autoriteiten heeft inmiddels plaatsgehad.

Océ N.V.
9 november 2001