DSM

DSM sluit contract voor 15.000 werkplekken met BWise

Onlangs heeft DSM voor vijftienduizend werkplekken een zogeheten Worldwide Enterprise Licentie contract met BWise afgesloten voor proces management. Bijna alle concernonderdelen van DSM zullen geleidelijk vanaf 2002 voor een aantal bedrijfsprocessen gaan werken met een standaard werkwijze. Dat geldt primair voor de administratieve procedures, maar kan in een later stadium ook worden toegepast binnen het kader van kwaliteit en internationale regelgeving voor Operational Risk Management, bijvoorbeeld FDA (Food and Drug Administration).

"DSM heeft gekozen voor de software van het ICT-bedrijf BWise, die de corporate standaard zal worden", zegt directeur Financiën en Economie Arnold Gratama van Andel. Via de DSM intranet portal wordt kritische bedrijfskennis vastgelegd, beheerd en beschikbaar gesteld voor medewerkers over de hele wereld. Het project heeft als doel te komen tot één uniforme en standaard inrichting van een aantal bedrijfsprocessen in SAP, de standaard programmatuur binnen DSM.

BWise
BWise is de toonaangevende Process Management software leverancier in Nederland. Met haar product suite BWise Cubed ondersteunt BWise haar klanten bij het managen van veranderingsprocessen. BWise software wordt gebruikt door de industrie, overheid, banken, verzekeraars, productiebedrijven, detailhandel en de gezondheidszorg. BWise werkt samen met diverse implementatiepartners waaronder Getronics, KPMG, Cap Gemini, Ernst & Young en ChangeVision. Het hoofdkantoor van BWise is gevestigd in 's-Hertogenbosch, een tweede Nederlandse vestiging in Houten. Daarnaast heeft BWise een vestiging in de Verenigde Staten. Onder de 1500 klanten bevindt zich een groot aantal uit de top 100 van Nederlandse bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.bwise.nl.

DSM
DSM is een sterk geïntegreerd internationaal concern dat wereldwijd actief is in life science-producten, hoogwaardige kunststoffen, polymeren en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van EUR 8,1 miljard en telt wereldwijd 22.000 medewerkers (ultimo 2000), werkzaam in meer dan 200 vestigingen. DSM wil in 2005 behoren tot de wereldtop op het gebied van specialties met hoge toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten, met een omzet van EUR 10 miljard, waarvan minstens 80% wordt gerealiseerd in specialties met mondiale topposities.