Gemeente Zoetermeer

Driemanspolder en Palenstein aan de beurt bij De Gave Stad

Wethouder Gemma Smid opent vrijdag 9 november om 15.30 uur een foto-expositie in Wijkcentrum Palenstein (Rakkersveld 7) met foto's van Driemanspolder en Palenstein. De tentoonstelling, die bestaat uit foto's van Ton van Zeijl, is te bezichtigen van 9 november tot en met 5 januari 2002.

De tentoonstelling is de tweede in een reeks exposities die in het kader van De Gave Stad gehouden worden.
De Gave Stad is een project dat de bijzondere kwaliteiten van Zoetermeer op het gebied van stedenbouw inzichtelijk wil maken en uitdragen. In chronologische volgorde komen alle wijken van Zoetermeer aan de beurt. Behalve een foto-expositie wordt voor elke wijk een boekje gemaakt over de architectuur in de wijk. Na afloop van de verschillende exposities komt een boek uit waarin alle publicaties gebundeld zijn.

De publicatie voor de wijken Palenstein en Driemanspolder gaat onder meer in op de combinatie van hoogbouw en laagbouw, waardoor de wijken de typische sfeer van de jaren zestig ademen. Ook de historische infrastructuur, ruimtelijke opzet en recente ontwikkelingen in de wijken komen aan bod. Het boekje is voor f 2,20 (1 euro) verkrijgbaar bij het Wijkcentrum Palenstein, het Stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsmuseum (Dorpstraat 7).

In samenhang met de exposities in de wijk worden in de centrale hal van het Stadhuis ook foto's getoond van Wim Goutier. Hij heeft de uitbreiding van Zoetermeer nauwgezet gevolgd en op foto vastgelegd. Zijn expositie over het Dorp en Driemanspolder is van 9 november tot en met 25 november te bekijken.

De Gave Stad is een initiatief van de gemeente Zoetermeer, Stichting Floravontuur en Van Zeijl Photo Design.

---

Gemeente Zoetermeer © oktober 2001

Last update: 29 oktober 2001 (10.00)