Gemeente Uithoorn


Officiële opening nieuwbouw Ceres

Op vrijdag 9 november opent wethouder Luuk Heijlman om 16.00 uur het nieuwe gebouw van kringloopcentrum Ceres aan de Industrieweg.

Ceres levert al meer dan 16 jaar een actieve bijdrage aan de verbetering van het milieu door het inzamelen, verwerken en verkopen van huishoudelijke restgoederen. Met het betrekken van het nieuwe onderkomen aan de Industrieweg is de laatste fase gerealiseerd van het plan om in nauwe samenwerking tussen gemeente en kringloopcentrum Ceres de afvalstromen beter te stroomlijnen en het hergebruik verder te bevorderen.

Voor u als publiek was de locatie aan de Industrieweg al eerder open gesteld. Vanaf de eerste dag is de belangstelling overweldigend. Bezoekers zijn niet alleen goed te spreken over de overzichtelijke inrichting van het gebouw en over de grote collectie goederen, maar zeker ook over de ligging van het kringloopcentrum direct naast het scheidingsdepot.
Inwoners van Uithoorn kunnen nu op één adres terecht om grof afval en voor hergebruik geschikte goederen in te leveren.

Een grote groep vrijwilligers heeft het laatste half jaar met man en macht gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Ook Uithoornse bedrijven hebben door middel van sponsoring een steentje bijgedragen. Het resultaat mag er zeker zijn. In het nieuwe gebouw dat drie keer zo groot is als het oude pand aan de Thamerweg, staan heel veel uiteenlopende goederen overzichtelijk uitgestald. Het toch al grote aanbod van meubelen, kleding, boeken, klein huisraad, elektrische apparaten, grammofoonplaten, speelgoed, computers en heel veel andere goederen wordt dagelijks aangevuld.

Om het hergebruik zoveel mogelijk te bevorderen wordt het prijsniveau zo laag mogelijk gehouden. Onlangs zijn samenwerkingsovereenkomsten getekend met Ons Tweede Thuis en Rodas. Dankzij deze samenwerking kunnen mensen met een tijdelijke of blijvende handicap werkervaring opdoen bij Ceres.

De winkel is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 12.00 tot 16.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op woensdag is de winkel gesloten. Voor het afleveren van goederen kunt u iedere werkdag en zaterdag terecht van 10.00 tot 16.00 uur.

Gemeentewinkel 19 november eerder dicht
De Gemeentewinkel sluit maandag 19 november a.s. om 15.00 uur in verband met een bijeenkomst rond de invoering van het nieuwe gemeentelogo. Onze excuses voor de overlast.