Politiebericht Eindhoven e.o. 9-11-2001
3e Persbericht 9 november 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Handtas gestolen
Vrijdag tussen 11.45 en 12.15 uur is de handtas van een 76-jarige vrouw uit Eindhoven gestolen. De vrouw had haar handtas in haar fietstas gestopt en fietste van de Winston Churchilllaan naar Winkelcentrum Woensel. Toen ze in het Winkelcentrum Woensel aankwam bemerkte ze dat haar handtas gestolen was. In de handtas zat een agenda en een portemonnee met ongeveer 20 gulden en enkele pasjes.

Eindhoven: Verdachte op gestolen bromfiets aangehouden De politie zag vrijdagmiddag rond 13.30 uur een 17-jarige Eindhovense bromfietser zonder helm rijden. Hierop werd hij staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. Ook bleek dat de bromfiets op 14 januari 2000 in Maastricht was gestolen. De bromfiets is in beslag genomen en de 17-jarige verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Gewapende overal
Na een onderzoek is vrijdagmiddag rond 13.10 uur op de Vondellaan een 33-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een gewapende overval op een winkel aan de Oude AA eerder die ochtend. Een 23-jarige medewerkster van de winkel werd door een haar onbekende man benaderd om geld te wisselen voor een parkeermeter. Toen zij de kassalade opende werd zij door de man met een op een mes lijkend voorwerp bedreigd. De man graaide in de kassa en is met een paar honderd gulden de winkel uitgerend. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Auto gestolen
Vanaf de Hutten is vrijdag tussen 00.30 en 15.30 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken HL-LL-71 gestolen.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Ruilverkavelingsweg zijn vrijdagmiddag tussen 14.45 en 16.15 uur 60 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden drie bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 107 km/u.

Veldhoven: Inbraak in woningen
Uit een woning aan de Hooghuis is vrijdag tussen 8.00 en 19.15 uur een klein geldbedrag weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Uit een woning aan de Schepenenstraat zijn vrijdag tussen 12.35 en 18.15 uur sieraden, verzekeringspapieren en autopapieren gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Waalre: Portemonnee van 85-jarige vrouw gestolen Een 85-jarige vrouw uit Waalre is vrijdag rond 13.45 uur op de Leesakker het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw liep over de Leesakker toen zij plotseling een duwtje tegen haar schouder kreeg van een haar onbekende jongen. Meteen na de duw zag de vrouw twee jongens hard weglopen. Kort daarna bemerkte ze dat haar portemonnee met daarin een paar honderd gulden en een bankpasje uit haar jaszak was weggenomen. Het gaat om twee jongens van ongeveer 17 18 jaar, beiden hadden een tenger postuur en droegen donkere kleding.