Politiebericht Eindhoven e.o. 9-11-2001

1e Persbericht 9 november 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Dealers aangehouden
In de stationshal zijn donderdag om 20.30 uur een 20-jarige en een 17-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Politiemensen zagen dat zij iets aan elkaar doorgaven, het leken bolletjes drugs. Een nadere controle leerde dat de 17-jarige verdachte 19 bolletjes cocaïne bij zich had. De ander slikte vlug enkele bolletjes door. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief
Donderdag om 18.55 uur is op de Hubert Seijssemaeckerstraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was bezig een afgesloten fiets weg te halen. Hij tilde hem op om hem aan de schouder te hangen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad
Op de Wenckenbachstraat is donderdag om 23.20 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen betrapten hem toen hij bezig was het portier van een auto open te breken. De man is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Groenewoudseweg is vrijdag om 5.30 uur een 29-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 0,55 promille en kreeg een boete van fl. 410,=.

Eindhoven: Vijf computers weg
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Geldropseweg zijn vrijdag rond 5.20 uur vijf computers gestolen. De dieven hebben een ruit vernield en hebben de computers uit verschillende kantoorruimten weggenomen.

Eindhoven: Brand
Vrijdag, even na middernacht, heeft een uitslaande brand gewoed in een loods aan de Willem Rosestraat. In de loods is een meubelrenovatiebedrijf gevestigd. De loods brandde uit. Er is nog niets bekend over oorzaak en schade.

Lieshout: Inbraak in bedrijven
Afgelopen nacht is ingebroken in 2 bedrijven aan de Papenhoef. Een toegangsdeur en een raam is geforceerd. Onbekenden hebben het gereedschap uit een bedrijf verzameld en in de aanwezige bestelbus geladen. Door onbekende oorzaak heeft men het bedrijf verlaten met achterlating van de bestelbus. Uit het ander bedrijf verdween een verstekzaagmachine en hamer.

Best: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan De Run. Een raam is geforceerd. Uit het pand verdween een koffiezetapparaat.

Best: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 8.00 uur is vanaf de Biesvelden een rode personenauto, Volkswagen Golf, kenteken XY-60-RZ, gestolen.

Oirschot: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 19.00 en vrijdagmorgen 8.30 uur is vanaf de Bestseweg een zwarte personenauto, Suzuki Jimny, kenteken 21-HG-GS, gestolen.

Gerwen: Inbraak in woning en diefstal auto
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Moorvensedijk. Een raam aan de achterzijde is geforceerd. Uit de woning zijn autosleutels en geld weggenomen. Tevens is de op de oprit staande zwarte personenauto, Mercedes Benz 320 CDI, kenteken 58-FD-FB gestolen.

Gemert: Verkeerscontrole
Op diverse locaties zijn gisterenavond 9 bestuurders op de bon gegaan. 4 fietsers en 1 bromfietser voor het rijden zonder licht; 3 x voertuigen niet APK gekeurd en 1 voertuig waarvan de kentekenplaat niet aan de eisen voldeed.