Gemeente Gent

N i e u w e S a l e s G u i d e v a n d e D i e n s t T o e r i s m e (09/11/2001)

In 1988 gaf de Dienst Toerisme als Belgische primeur voor het eerst een 4-talige Sales Guide uit, een brochure speciaal bestemd voor professionelen uit de toeristische sector.

Hierin vinden reisorganisatoren zoals touroperators, reisagenten, autocaristen en congresorganisatoren alle mogelijke informatie die ze nodig hebben voor de organisatie van reizen naar Gent. De Sales Guide biedt hen informatie over bezienswaardigheden, hotels, restaurants, evenementen, plattegronden, commerciële pakketten en tips voor een avondje uit.

Jaarlijks wordt deze Sales Guide geactualiseerd en internationaal verspreid.

In 1992 werd deze brochure door de "Reise-Ring Deutscher Autobusunternehmungen" (RDA) verkozen tot beste professionele brochure. In 1997 werd deze brochure opnieuw door RDA verkozen uit
1.400 Europese folders en ontving de Dienst Toerisme de ereprijs voor de beste en duidelijkste presentatie van het product.

De editie 2002-2003, die voor de derde maal in samenwerking met Toerisme Oost-Vlaanderen werd gerealiseerd is net van de pers gerold. De oplage bedraagt 23.500 exemplaren, waarvan 2.500 voor Toerisme Oost-Vlaanderen bestemd zijn.

De voorpagina van de nieuwe versie kreeg een andere kleur. De gids telt 96 paginas, waarvan 65 over Gent en 31 over Oost-Vlaanderen. Alle gegevens werden geactualiseerd en de bundel werd opgefleurd met talrijke nieuwe fotos.

De brochure wordt, via het adressenbestand van de Dienst Toerisme, verspreid naar de touroperators, reisorganisatoren en autocarbedrijven in binnen- en buitenland, bedrijven en journalisten, naar Toerisme Vlaanderen en zijn buitenlandse bureaus en eveneens op de binnen- en buitenlandse toeristische (vak)beurzen waar de Dienst Toerisme aan deelneemt.

Daarnaast verspreidt Toerisme Oost-Vlaanderen de Sales Guide via zijn eigen kanalen.

Toeristische professionelen kunnen de brochure bekomen bij de Dienst Toerisme.

Informatie

Dienst Toerisme Gent, Predikherenlei 2, 9000 Gent, tel. (09)225 36 41,

fax (09)225 62 88, e-mail toerisme@gent.be, website www.gent.be/toerisme

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.