Gemeente Rotterdam

Een eigen site op internet
Rotterdamse wethouders in de lucht

'Wie ben ik, wat doe ik en wat zijn de laatste nieuwsfeiten over mijn werkgebied?' De antwoorden zijn te vinden op de sites van de Rotterdamse wethouders Janssens, Kombrink en Korthuis. Vanaf deze week hebben zij hun eigen plekje op de digitale snelweg. De andere wethouders en de burgemeester volgen binnenkort met een eigen site.

Met hun sites willen de wethouders het iedereen mogelijk maken op een gemakkelijke manier informatie te krijgen over de hoofdlijnen van hun beleid en de achtergronden ervan. Iedereen, maar vooral de Rotterdammer. De sites bieden ook ruimte voor een persoonlijke noot. Zo geeft wethouder Kombrink aan waarom hij de politiek is ingegaan, gunt wethouder Korthuis een kijkje achter de schermen en neemt wethouder Janssens de bezoeker mee langs zijn favoriete plekjes in de stad.

De invulling van de sites is vooral een persoonlijke keuze van de wethouders geweest. De één heeft gekozen voor veel informatie over zichzelf en de portefeuille, terwijl de ander juist een discussie wil aanzwengelen en de mening van de bezoekers wil weten. Zo zegt wethouder Korthuis in haar welkomstwoord: "Via mijn site hoop ik makkelijker met u als Rotterdammer van gedachten te kunnen wisselen. Vooral met mensen die noodgedwongen aan hun huis gekluisterd zijn, zoals ouderen of gehandicapten" .

Internet en de mogelijkheden ervan zijn de Rotterdamse bestuurders niet vreemd. Wethouder Kuijper (van onder meer Onderwijs) heeft al langer een eigen site. De wethouders Janssens en Korthuis hadden al een specifieke site over een deel van hun werkterrein waar ze regelmatig chatsessies hielden. Met de komst van de nieuwe sites is de informatie over hun portefeuille echter geklusterd. En dat is precies de bedoeling van de sites.

De websites van de wethouders zijn op diverse manieren te vinden. Via www.rotterdam.nl/gemeentebestuur, de website van het stadhuis (www.stadhuis.rotterdam.nl) en via hun eigen adres: www.wethoudernaamwethouder. rotterdam.nl (bijvoorbeeld www.wethouderjanssens.rotterdam.nl)