Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 9 november 2001


* Dagoverzicht

Politie onderzoekt inbraken in bedrijfsauto's DUIVEN - In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 november werd een diefstal uit een bedrijfsauto gepleegd die geparkeerd stond aan de Breitnerstraat te Duiven. Ontvreemd werden ondermeer een paar boormachines, een slijptol en een schroefmachine. Men kwam in het voertuig door het rubber weg te snijden.

In dezelfde nacht werd uit een bedrijfsauto op dezelfde manier een waterpas en een statief ontvreemd. De politie heeft de zaken in onderzoek.
Bekeuringen wegens verboden in te rijden
WESTERVOORT - Er zijn de laatste weken vele bekeuringen uitgereikt voor het inrijden van de Liemerslallee te Westervoort. Veel weggebruikers slaan rijdend over de Hamersestraat links of rechts af de Liemersallee in. Dit is echter verboden. Kennelijk is dit onbekend bij menig weggebruiker. De politie schrijft er echter wel voor.
Politie onderzoekt bedreiging
DUIVEN - Gisteravond laat vond er op station in Duiven een bedreiging plaats van een 24-jarige inwoner van deze plaats. De man stond op de trein te wachten toen twee kennelijk aangeschoten personen hem om geld vroegen. De man reageerde hier niet op. Hierop werd hij met stenen die tussen de rails liggen bekogeld. De man is toen op de trein naar Arnhem gestapt. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee personen aangehouden wegens overtreding visserijwet TOLKAMER - Gisteravond rond 19.00 uur werden bij het recreatieterrein De Bijland in Tolkamer twee mannen van 30 en 31 jaar uit Gutersloh, Duitsland, aangehouden. De mannen worden verdacht van illegaal vissen op De Bijland. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van het recreatieschap De Bijland, waar de politie nauw mee samenwerkt. De vistuigen werden in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Zevenaar waar zij werden gehoord. Zij zijn later dezelfde avond weer heengezonden.
Frontale aanrijding in Doornenburg
DOORNENBURG - Op donderdag 8 november vond er om 15.40 uur een aanrijding plaats op de Pannerdenseweg in Doornenburg. Een 32-jarige automobilist uit Doornenburg reed in de richting van Doornenburg. Deze bestuurder hield in een bocht naar rechts niet voldoende rechts. Op dat moment naderde vanuit tegenover gestelde richting een 41- jarige automobilist uit Doornenburg. Een frontale aanrijding was het gevolg.
De 32-jarige man is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige man liep een hoofdwond op.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl