Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.25 uur) Vrijdag 9 november 2001

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft in een modewinkel gevestigd aan de Stokstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbrekers werden vermoedelijk door buurtbewoner gestoord waardoor zij de vlucht hebben moeten nemen. Zij zijn onbekend gebleven. Via een particulier beveiligingsbedrijf werd de politie vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur gewaarschuwd dat er in een modewinkel aan de Stokstraat een inbraakalarm werd ontvangen en er vermoedelijk een inbraak gaande was. De politie ging onmiddellijk ter plaatse, zette de omgeving van de Stokstraat af en reed daarna op de modezaak toe. Voor de deur werd een bestelbus met draaiende motor aangetroffen, terwijl aan de voorzijde van de gevel van de modezaak het traliewerk onklaar werd gemaakt. Nadat het inbreken niet lukte werd een poging gedaan de ruit van de winkel stuk te slaan om toch in de winkel te kunnen geraken. Vermoedelijk hebben op het geluid de buurtbewoners gereageerd waardoor de inbrekers gestoord zijn geworden en de vlucht namen. De politie trof geen inbrekers meer aan. De bestelauto werd door een bergingsbedrijf weg getakeld. De politie stelt een onderzoek naar de daders en de herkomst van de auto.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Brusselseweg te Maastricht heeft donderdagmiddag 8 november 2001 een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 630 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 80 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De snelheidszondaars krijgen allen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, woninginbraak:
Vermoedelijk donderdagmiddag 8 november 001 heeft in een woning aan de Franquinetstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De woning is een studentenhuis. Vrijwel in alle studentenappartementen bleek ingebroken te zijn. Nog niet alle studenten hebben aangifte gedaan. Wel is bebleken dat vanaf diverse studentenkamers goederen zijn ontvreemd waarbij onder andere geld, telefoons, autopapieren, rijbewijzen, paspoorten en sieraden zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
De politie heeft donderdagmiddag 8 november 2001 tegen een 36 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs en het onder invloed besturen van een personenauto. De automobilist reed donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur over de Peter Huijssenslaan te Maastricht waar een politiepatrouille de bestuurder herkende. Van de bestuurder was bekend dat hij geen rijbewijs had, waarop de automobilist werd nagereden. Hij werd in zijn woning aangetroffen waarbij bleek dat hij naar alcohol rook, hetgeen een alcoholblaastest bevestigde. De inwoner van Maastricht werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse gaf een resultaat aan van 0.9 promille. Tegen de inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur.

Maastricht, vechtpartijen bij cafes:
De afgelopen nacht hebben zich zowel bij een café in de Leliestraat als bij een café op de Kesselskade vechtpartijen voorgedaan bij personen gewond raakten.
Naar aanleiding van een ruzie in het café aan de Kesselkade werd omstreeks 02.45 uur een nog onbekende man door de portierts het café verwijderd. Deze man kwam na enige tijd terug met een aantal andere mannen waarna op straat een vechtpartij volgde waarbij de portiers mishandeld werden. Een daarvan werd met een ploertendoder geslagen, terwijl de andere portier enkele vuistslagen in zijn gezicht kreeg. Het groepje geweldplegers maakte zich daarna uit de voeten. Op straat werd de ploertendoder door de politie aangetroffen. Beide portiers hebben van de mishandeling aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Omstreeks 04.45 uur werden in een café aan de Leliestraat een aantal personen door de portiers uit het café verwijderd vanwege misdragingen. Een van de uit het café gezette personen was het daar niet mee eens en trapte, nadat hij op straat was gezet, een aantal keren tegen de toegangsdeur. Een van de portiers ging daarna op straat een gesprek aan met deze man, doch een andere portier sloeg de man met een ploertendoder op zijn hoofd. Deze man, een 22 jarige man, raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar de hoofdwond werd gehecht. Hij heeft van de mishandeling door de portier aangifte gedaan. De portier is door de politie aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.