Ingezonden persbericht

DSM kiest wereldwijd BWise Process Management software voor efficiency verhoging

's-Hertogenbosch, 9 november 2001 - DSM heeft de software van BWise gekozen als corporate standaard portal voor het vastleggen, beheren en wereldwijd beschikbaar stellen van kritische bedrijfskennis. Hierbij gaat het primair om de administratieve procedures maar kan in een later stadium ook worden toegepast binnen het kader van kwaliteit en internationale regelgeving voor Operational Risk Management, bijvoorbeeld FDA (Food and Drug Administration) .

BWise zal zowel centraal als lokaal worden ingezet in binnen en buitenland. Hiervoor is op 26 oktober jl. door Corporate Finance & Economics een Enterprise Licentie contract met BWise afgesloten voor vijftienduizend werkplekken.

BWise wordt ingepast in een grootschalig standaardisatie project met als doel te komen tot één uniforme en standaard inrichting van een aantal bedrijfsprocessen in SAP (standaard programmatuur binnen DSM). Zowel Raad van Bestuur als Business Group directeuren zijn ervan overtuigd dat via deze met BWise software ondersteunde aanpak voor DSM aanzienlijke kostenvoordelen zijn te behalen. Het ligt in de bedoeling om de standaard werkwijze en systeeminrichting vanaf 2002 uit te rollen bij nagenoeg alle concern-onderdelen van DSM wereldwijd.

De standaardisatie van processen raakt de dagelijkse werkwijze van een groot aantal medewerkers binnen DSM. Om de processen efficiënt en effectief te laten verlopen in overeenstemming met het gekozen ontwerp dienen de DSM medewerkers zich te houden aan afgesproken procedures. Vaak worden deze procedures extern opgelegd via wettelijke verplichtingen. Binnen het kader van de beoogde standaardisatie is het van groot belang dat ook procedures op uniforme wijze worden vastgelegd en op een gebruikersvriendelijke manier worden gepresenteerd via een intranet portal. De medewerkers van DSM blijven zo wereldwijd juist geïnformeerd en direct betrokken bij het beheren van de bedrijfsprocessen.

BWise
BWise is de toonaangevende Process Management software leverancier in Nederland. Met haar product suite BWise Cubed ondersteunt BWise haar klanten bij het managen van veranderingsprocessen. BWise software wordt gebruikt door de industrie, overheid, banken, verzekeraars, productie bedrijven, detailhandel en de gezondheidszorg. BWise werkt samen met diverse implementatiepartners waaronder Getronics, KPMG, Cap Gemini Ernst & Young en ChangeVision. Het hoofdkantoor van BWise is gevestigd in 's-Hertogenbosch, een tweede Nederlandse vestiging in Houten. Daarnaast heeft BWise een vestiging in de Verenigde Staten. Onder de 1500 klanten bevindt zich een groot aantal uit de top 100 van Nederlandse bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.bwise.nl.

DSM
DSM is een sterk geïntegreerd internationaal concern dat wereldwijd actief is in life science-producten, hoogwaardige kunststoffen, polymeren en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van EUR 8,1 miljard en telt wereldwijd 22.000 medewerkers (ultimo 2000), werkzaam in meer dan 200 vestigingen. DSM wil in 2005 behoren tot de wereldtop op het gebied van specialties met hoge toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten, met een omzet van EUR 10 miljard, waarvan minstens 80% wordt gerealiseerd in specialties met mondiale topposities. Voor meer informatie kijk op www.dsm.com.

Noot aan de redactie: