Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 9-11-2001 Politiebericht district Kerkrade (JK - 14.45 uur) Vrijdag 9 november 2001

Kerkrade; 34 misdrijven opgelost
Met de aanhouding van zes mannen tussen de 15 en 21 jaar heeft de politie van de basiseenheid Kerkrade Midden-Eygelshoven in totaal 34 misdrijven weten op te lossen.
Alle verdachten zijn woonachtig in Kerkrade in welke plaats zij ook hoofdzakelijk de misdrijven pleegden. Enkele misdrijven vonden in Heerlen en het Duitse Herzogenrath plaats.
De buit en de schade wordt op vele tienduizenden guldens geschat. Alle zes de verdachten zijn inmiddels geleid voor de Officier van Justitie en zitten thans in voorlopige hechtenis.

Omdat tussen mei en september een stijging te zien was in het aantal inbraken, werd een zes man sterk team geformeerd. Dat leidde ertoe dat op 17 september twee verdachten werden aangehouden die in het bezit waren van gestolen computerapparatuur. Gaande het onderzoek konden de overige vier verdachten worden aangehouden.

De groep kende elkaar en werkte steeds in een wisselende samenstelling waarbij de plekken waar ingebroken werd vooraf goed verkend werden. Hun buit vervoerden ze meestal in gestolen auto`s.

Er werd onder andere ingebroken en vernielingen aangericht in woningen, bedrijven, winkels, vrachtauto`s en een kerk. De groep bekende onder andere vier keer in dezelfde schoenenzaak ingebroken te hebben.
Ook werden twee inbraken in het Parkstad Limburg Stadion van de voetbalclub RODA JC in augustus en september bekend waarbij ook het nodige vernield werd.

Hun buit bestond uit geld, computers, fietsen, auto`s, drank, levensmiddelen, audio- en videoapparatuur.
Het geld wat daarvoor verkregen werd, ging hoofdzakelijk op aan het uitgaansleven en aan het bezoek van privé-huizen.

(Bureau Communicatie District Kerkrade; 045-400 20 06)