Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vernielers van bushokjes bekend
15:20 vrijdag 9 november 2001

Martin Panman
0592-383211

ZUIDLAREN. Acht verdachten zijn verhoord in verband met vernielingen aan bushokjes in Zuidlaren, Eelde, De Punt en Paterswolde.

Vanaf eind september tot medio oktober werden er in Zuidlaren, Eelde, De Punt en Paterswolde, 12 bushokjes vernield. De meeste ruiten werden ingegooid met een baksteen. In een aantal gevallen werden de ruiten kapot geslagen met een stuk hout. Ook werd er een kei tegen een geparkeerde auto gegooid, waardoor schade aan die auto ontstond. Deze auto stond geparkeerd op de Hemstukken. Op de Esweg in Zuidlaren werd een bouwkeet omver gegooid.

Naar aanleiding van deze zaken stelde de politie van Tynaarlo een onderzoek in. Het onderzoek resulteerde er uiteindelijk in dat eind oktober de eerste drie verdachten konden worden aangehouden. Later werden nog eens vijf verdachten verhoord.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachten elkaar kenden. Ze reden met brommers/scooter van Zuidlaren naar Eelde en weer terug. Onderweg werden dan de vernielingen gepleegd. De leeftijd van de verdachten varieerde van 17 tot 20 jaar. Een duidelijke reden voor de vernielingen gaven de verdachten niet. Van drankmisbruik was geen sprake. Ze deden het meer voor de lol.

De schade bedraagt tussen de 10.000 en 20.000 gulden.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe