Euronext Brussels

Persberichten - 09/11/2001

Raad van Bestuur Real Software nog verder uitgebreid met onafhankelijk bestuurder Chris Dewulf, Voorzitter en CEO NedCar BV

Kontich, 9 november 2001. Real Software maakte op 27 september l.l. de concrete doorvoering bekend van haar eerder aangegane engagementen met betrekking tot Corporate Governance, namelijk de beslissing van de Raad van Bestuur om de verschillende rollen van Aandeelhouderschap, Toezicht/controle en Dagelijks bestuur strikt te scheiden. De Raad van Bestuur wordt op korte termijn samengesteld uit een meerderheid van professionele, externe, onafhankelijke bestuurders. Lucien De Rooster, Rudi Thomaes, Gerard Van Acker en Germain Vantieghem hebben toegezegd om aan te treden als nieuwe bestuursleden.

Vandaag heeft tevens Chris Dewulf, huidig Voorzitter en Chief Executive Officer van Netherlands Car B.V. (NedCar) zijn aanvaarding tot het toetreden bij de Raad bevestigd. Chris Dewulf startte in 1973
- na het behalen van zijn diploma Industriële Psychologie aan de Rijksuniversiteit in Gent - zijn loopbaan bij Volvo Cars Europe Industry nv te Gent om binnen het concern gedurende meer dan twintig jaar verschillende managementposities waar te nemen binnen meerdere disciplines, nl. Labour Relations, Human Resources en Productie. In 1990 werd hij benoemd als Algemeen Directeur en in 1996 als COO (Chief Operating Officer) van NedCar. Naast zijn functie van Voorzitter en CEO, oefent hij bestuursmandaten uit bij een aantal Belgische en buitenlandse ondernemingen en organisaties. De benoeming van de nieuwe bestuurders wordt op de agenda geplaatst van de komende Buitengewone Algemene Vergadering, waarvan de datum eerstdaags zal bekendgemaakt worden.

(Voor bijkomende inlichtingen: REAL SOFTWARE

Dina Boschmans
Marketing Communications Manager Prins Boudewijnlaan 26, 2550 Kontich Tel. +32.3.290.23.11 - Fax +32.3.290.23.00 E-mail: Dina.Boschmans@realsoftware.be URL: www.realsoftwaregroup.com Over Real Software NV Real Software is opgericht in 1986. Tijdens de eerste jaarhelft van 2001 realiseerde de groep een geconsolideerde operationele winst van 9,3 miljoen Euro op een totale geconsolideerde omzet van 103,9 miljoen euro, wat een EBIT-marge geeft van 9%. De pro-forma EBIT-marge van de kernactiviteiten kan bepaald worden op 11,1%. De Real Software Groep telt momenteel 1900 medewerkers. De groep biedt een volledig gamma softwarediensten aan, gaande van de ontwikkeling en de implementatie van eigen producten, projecten op maat en outsourcing tot advies, implementatie en verkoop met betrekking tot producten van derden, zoals SAP en JD Edwards. Het bedrijf exporteert Belgische technologie naar o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, UK. Tot de klantenportfolio behoren bedrijven als Du Pont de Nemours, GIB, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Biogen, Renault, de Parijse Metro, TF1, EDF - Electricité de France, SNCF, PTT Post, NedCar, Philips, Bandag, Goodyear en Fortis Bank.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels