Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 9 november 2001

Rijden onder invloed Oegstgeest (D2) De politie heeft op vrijdag 9 november omstreeks 13.20 uur een 52-jarige automobilist uit Oegstgeest aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist vertoonde op de Lange Voort volgens een melder opvallend rijgedrag. De ter plaatse gekomen politie zag dat de Oegstgeestenaar ter hoogte van de passage wilde parkeren. Daar werd de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. De test gaf een uitslag van 845 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Verkeersongeval Leiderdorp (D3)
Een 59-jarige fietsster uit Leiderdorp is op vrijdag 9 november omstreeks 08.15 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 21-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Muzenlaan in de richting van de Hensiuslaan. Hij verleende op de kruising Muzenlaan/Hensiuslaan geen voorrang aan de voor hem van links komende fietsster. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster is met rug- en bekkenklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Verkeersongeval Leiderdorp (D3)
Bij een aanrijding tussen een 17-jarige bromfietser uit Leiden en een 39-jarige automobilist uit Leiderdorp is een 41-jarige passagier van de bromfietser gewond geraakt. De bromfietser reed over de Loevestein in de richting van de Hartelstein. Op deze kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobiliste die reeds op de kruising reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de passagier, een Leiderdorper, gewond raakte. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding.

Pallet met koffie valt op man Alphen a/d Rijn (D5) Een pallet met zo'n 600 kilo aan potten koffie is vrijdagochtend 9 november rond 11.10 uur op een Amsterdamse werknemer van een bedrijf aan de Eikenlaan gevallen. De man liep twee bovenarmfracturen aan beide armen op, vermoedelijk rugletsel en een onderarmfractuur. De politie heeft het ambulancevervoer naar het LUMC in Leiden begeleid. De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het bedrijfsongeval.

Ongeval Leiden (D4)
Vrijdagochtend 9 november rond 06.55 uur is op de rijksweg A4 richting Amsterdam een ongeval gebeurd tussen een bestelauto en een personenauto. De bestuurder van de bestelauto, een 39-jarige man uit Spijkenisse, moest in verband met de file voor hem remmen. De bestuurder van de personenauto achter hem, een 17-jarige jongen uit Den Haag, kon niet meer op tijd remmen. Een kop-staartbotsing volgde. Na de aanrijding is de jongen doorgereden. Hij is even later samen met twee inzittenden, een 22-jarige en een 30-jarige man, aangehouden door medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten. De passagier van de man uit Spijkenisse, een 43-jarige man uit Hoogvliet, is met nekklachten ter controle naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 18-jarige Leidse fietster is vrijdagochtend 9 november rond 07.25 uur in botsing gekomen met een 45-jarige Leidse automobilist. De auto reed vanaf de Debussystraat de kruising met de Vijf Meilaan op en liet de van links komende fietser ondanks de haaientanden niet voorgaan. Het slachtoffer werd met een pijnlijke knie naar het Diaconessenziekenhuis ter controle overgebracht.

Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Een 50-jarige automobilist uit Delft is na een aanrijding op vrijdag 9 november omstreeks 08.00 uur gewond geraakt. De automobilist reed over de Rijksweg A20 komende uit de richting van Rotterdam. Na de afslag Nieuwerkerk a/d Ijssel had de bestuurder niet voortdurend zijn voertuig onder controle en reed in de bocht bij de afrit rechtdoor. Hij botste vervolgens tegen een verkeersbord en een lantaarnpaal. De bestuurder werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Een 28-jarige inzittende uit Rotterdam raakte niet gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Verkeersongeval Bodegraven (D7) Een 63-jarige autobusbestuurder uit Boskoop is na een aanrijding op vrijdag 9 november omstreeks 08.45 uur met een 47-jarige vrachtautochauffeur uit Hekendorp gewond geraakt. De Boskoper reed over de Akerboomseweg in de richting van de Dammekant. De vrachtautochauffeur reed over de Dammekant in de richting van Alphen aan den Rijn. Op de kruising Akerboomseweg/Dammekant verleende de Boskoper geen voorrang aan de voor hem van links komende vrachtautochauffeur. Een aanrijding was het gevolg. De Boskoper is met een hoofdwond en een gekneusde schouder overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Zeven personen vechtpartij aangehouden Schoonhoven (D8)
De politie heeft afgelopen week zeven verdachten uit Schoonhoven aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in de ochtend van zondag 28 oktober jl. in Schoonhoven. Jongeren kregen in een discobus die van Lopik naar Schoonhoven reed onenigheid met elkaar. In Schoonhoven in de omgeving Beneluxlaan/Rotterdamseweg ontstond na de busrit een vechtpartij waarbij drie personen gewond raakten. Op maandagmorgen hield de politie al zes van de verdachten aan. Woensdag 7 november kon nog een zevende verdachte worden aanhouden. De verdachten, waarvan vijf minderjarigen, zijn op donderdag 8 november voorgeleid. Twee verdachten van 44 en 23 jaar zijn in bewaringgesteld. Een 15-jarige verdachte is onder voorwaarde heengezonden. De andere vier verdachten zijn met een dagvaarding heengezonden. De verdachten moeten zich in januari verantwoorden voor de rechter.