Politiebericht Friesland: Friesland 9-11-2001
Politieberichten van 8/11(13.00 uur) t/m 9/11 (07.00 uur)

Zwaagwesteinde: inbraak woning
Woensdag tussen 14.30 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Meezenstraat. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden gouden en zilveren sieraden (horloge, broche, ring en armband) weggenomen. De bewoner, een 58-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Donderdag omstreeks 14.45 uur werd vanaf het Cambuurplein een personenauto, merk Volkswagen diesel, kleur groen, voorzien van het kenteken SV-68-FK, gestolen. De eigenaar, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, had de auto aldaar met draaiende motor neergezet, daar hij even iets uit een winkel moest halen. Toen hij weer buiten kwam, bleek zijn auto weg te zijn.

Drachten: ruzie op busstation
Donderdag omstreeks 16.40 uur ontstond op het busstation aan de Berglaan een ruzie tussen een passagier en een buschauffeur. De passagier, een 32-jarige inwoner van Drachten, was in Leeuwarden in de bus gestapt. Hij stapte in met twee tassen en een gitaar, die hij naast zich op de stoel had neergelegd. De chauffeur, een 38-jarige inwoner van Drachten zei hier iets van. Op het busstation in Drachten sprak de passagier de buschauffeur weer aan, waarna er een woordenwisseling tussen de twee ontstond, die gepaard ging met wat duwwerk en ook vielen er verschillende klappen over en weer. Met assistentie van een andere chauffeur, keerde de rust weer.

Damwoude: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 17.00 uur werd een 30-jarige inwoner van Damwoude aangehouden ter zake winkeldiefstal. In een winkel aan de Conradi Veenlandstraat had de verdachte een boxershort weggenomen en wilde hiermee de winkel verlaten zonder te betalen. Hij werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Een medewerkster van de winkel, een 27-jarige inwoonster van Buitenpost, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Wetsens: diefstal waterfiets
Donderdag tussen 17.50 en 19.45 uur werd een tweepersoons polyester waterfiets, bovenzijde lichtblauw, onderzijde wit, waarde ongeveer f 800.- weggenomen vanaf een weiland aan de Jaerlasloot onder Wettens. De eigenaar, een 40-jarige inwoner van Wettens, had de waterfiets sinds een week op het droge gelegd. Een getuige heeft nog gezien dat een tractor tussen genoemde tijdstippen de waterfiets vervoerde. De eigenaar van de waterfiets heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 19.50 uur werd op de Weaze een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Het bleek dat de verdachte op verschillende plaatsen in de stad had gedeald. Bij zijn aanhouding werd de man gefouilleerd en hierbij werd 1 bolletje cocaïne. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Op het bureau werden bij de verdachte ook nog 8 bolletjes heroïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: aanrijding met doorrijden
Donderdag omstreeks 21.55 uur vond op het verkeersplein Heerenveen een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een personenauto. De bestuurder van de bestelauto, een 20-jarige inwoner van Wolvega, sloeg op de afrit naar Joure plotseling rechtsaf, terwijl op dat moment de bestuurster van een personenauto de Rijksweg wilde oprijden. De auto`s raakten kwamen met elkaar in botsing. De bestuurster van de personenauto, een 60-jarige inwoonster van Aldeboarn, verloor hierop de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De inwoner uit Wolvega, reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De bestelauto werd even later in Leeuwarden op het Oostergoplein gesignaleerd, alwaar de bestuurder werd aangehouden. De auto werd in beslag genomen en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. De inwoonster uit Aldeboarn raakte bij deze aanrijding licht gewond.

Buitenpost: inbreker aangehouden
Donderdag omstreeks 21.20 uur werd een 43-jarige inwoner van Groningen op heterdaad betrapt bij een inbraak in het gebouw van de woningbouwvereniging aan de Zwanebloem. De verdachte werd door medewerkers van de woningbouwvereniging in het pand aangetroffen. Hij had reeds verschillende goederen (o.a. een fotocamera en gereedschap) klaar gezet voor vervoer. Deze goederen zijn in beslag genomen. Door de woningbouwvereniging moet nog aangifte worden gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De man is ingesloten.

Leeuwarden: vechtpartij
Donderdag omstreeks 20.00 uur werd gemeld dat een vechtpartij bezig zou zijn in de Corellistraat waarbij messen en ijzeren staven zouden worden gebruikt. Van messen en ijzeren staven was geen sprake. Wel was er een vechtpartij geweest. De partijen spraken elkaar tegen en het werd niet duidelijk wat er zich nu precies had afgespeeld. Geen van de partijen deed aangifte. De zaak gekalmeerd, waarna de surveillance weer kon worden voortgezet.

Kootstertille: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 10.30 uur reed de bestuurder van een personenauto, een 67-jarige inwoner van Kootstertille, over de Alde Dyk in de richting van de kruising Alde Dyk De Koaten. Op deze kruising verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 32-jarige inwoonster van Harkema, die over de Koaten deze kruising naderde. De inwoner van Kootstertille liep een hoofdwondje op, dat door een huisarts werd gehecht. De vrouw bleef ongedeerd.

Haulerwijk: vernieling
Vrijdag omstreeks 00.40 uur werd een 19-jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden ter zake vernieling. De jongeman werd op een adres aan de Meidoornlaan in zijn woonplaats niet binnengelaten, waarna hij de voordeur uit het slot trapte. De bewoner, een 52-jarige inwoner van Haulerwijk, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Surhuisterveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.45 uur werd op de Jan Binneslaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Burgum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 475 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: parkeren binnenstad
Donderdag tussen 21.00 en vrijdag 02.30 uur zijn in verband met het verscherpte toezicht op het parkeren in de binnenstad in totaal 68 bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen werden geconstateerd: Ruiterskwartier 20, Oldehoofsterkerkhof 10, Torenstraat 5, Nieuwestad 7, Bollemanssteeg 3, Schavenek 2, Sint Jacobstraat 1, Tweebaksmarkt 3, Hofplein 6, Raadhuisplein 8 en Eewal 3.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272