Gemeente Lisse

PERSBERICHTEN
Bestuurskrachtmeting
De gemeente Lisse laat binnenkort een bestuurskrachtmeting uitvoeren. Een onderzoek dat moet uitwijzen of de gemeente in de toekomst in staat is al haar taken op een goede manier te blijven uitvoeren.

Extern bureau B & A Groep uit Den Haag hebben wij opdracht gegeven om de meting uit te voeren. Het onderzoek zal antwoord geven op de vraag hoe bestuurskrachtig de gemeente is en of het ambtelijk apparaat voldoende in staat is om de taken, ook in de toekomst, te blijven uitvoeren.

Voordat gestart kan worden met het onderzoek voor Lisse, moet de gemeenteraad een krediet beschikbaar stellen van 80.053,-- ( 36.326,47. Wij doen het voorstel aan de raad op 22 november a.s.

Aanpassing leges Gehandicaptenparkeerkaart en
Gehandicaptenparkeerplaats

Wij stellen de gemeenteraad voor om de legeskosten voor de verstrekking van een Gehandicaptenparkeerkaart en Gehandicaptenparkeerplaats te beperken tot de administratie- en materiaalkosten.

Gehandicapten met een eigen auto, maar ook diegenen die alleen passagier zijn, hebben een Gehandicaptenparkeerkaart nodig en soms ook een eigen parkeerplaats voor de woning. De legeskosten voor deze voorzieningen zijn echter hoog omdat het veel geld kost om de aanvragers van een parkeerkaart- of plaats te keuren. Wij stellen de raad alsnog voor om de aanvrager alleen nog te laten betalen voor de administratie- en materiaalkosten. De gemeente betaalt dan de kosten van de keuring.