Euronext Brussels

Persberichten - 09/11/2001

Bekaert versterkt haar activiteit geavanceerde deklagen

Bekaert versterkt haar activiteit geavanceerde deklagen

N.V. Bekaert S.A. (Bekaert) kondigt vandaag aan dat zij 48,7 % van de aandelen van Sorevi S.A. overgenomen heeft. Door deze participatie en door een gezamenlijke technologie ontwikkeling en marketing, versterkt Bekaert haar positie op het vlak van de zogenaamde diamantachtige deklagen.

Diamantachtige deklagen zijn hightech deklagen met als kenmerk een hoge hardheid en een zeer lage weerstand en hebben daardoor een hoge slijtvastheid. Bovendien zijn deze deklagen zeer corrosiebestendig en hebben zij uitgesproken anti-kleefeigenschappen. Diamantachtige deklagen worden in toenemende mate gebruikt als slijtagewerende en anti-kleefdeklagen in een brede waaier van industriële toepassingen, zoals machinecomponenten, auto-onderdelen, gietvormen voor plastiek of metaal en voor medische instrumenten.

Sorevi S.A., met hoofdkantoren in Limoges (Frankrijk), is een erkend Europees leider op het vlak van Diamond-Like Carbon (DLC) deklagen (www.sorevi.fr).

Sorevis hoge kwaliteit van deklagen, bekomen door een eigen technologie, maakt hen zeer geschikt voor diverse veeleisende mechanische toepassingen. Sorevi, opgestart in 1989, kende een indrukwekkende groei over de laatste jaren, met een omzetverwachting van 4,5 miljoen euro voor 2001. Momenteel bouwt Sorevi een tweede productievestiging in Savoie (Frankrijk). Sorevi Savoie wordt verwacht operationeel te zijn in januari 2002.

Bekaert heeft door haar dochteronderneming Bekaert Dymonics n.v. , Zulte (België) (www.bekaert.com/dymonics), een activiteit die behoort tot de snel groeiende Business Unit Bekaert Advanced Materials, op een succesvolle wijze haar bedekkingstechnologie ontwikkeld en gecommercialiseerd onder de naam Dylyn®. Bekaert heeft een sterke positie opgebouwd in diamantachtige deklagen als slijtagewerende deklagen op gietvormen voor optische disks, als elektrisch-geleidende deklagen voor elektronische toepassingen, als deklagen voor de medische sector en als slijtagewerende deklagen voor toepassingen in de autosector met een groot volume. Bekaert heeft vier plants voor diamantachtige deklagen; in België, in Duitsland, in de V.S. A. en in Singapore (zie ook persmededeling d.d. 23.11.2000).

De samenwerking tussen Bekaert en Sorevi maakt een wederzijdse uitwisseling van hun complementaire deklaagtechnologieën mogelijk, met de bedoeling hun klanten een breder aanbod te bieden van producten en technologieën. Klanten kunnen nu ook beleverd worden vanuit verschillende fabrieken om de bestellingen onder alle omstandigheden te waarborgen. Bovendien gaan Bekaert en Sorevi samen nieuwe en betere deklagen ontwikkelen met het oog op specifieke klantenbehoeften en het creëren van nieuwe toepassingsgebieden.

Claude Lory, General Manager van Sorevi S.A., verklaarde daaromtrent : Door dit partnership bevestigt en versterkt Sorevi haar huidige Europese leidende positie op het vlak van DLC deklagen voor onderdelen van motoren voor autos. De technische samenwerking met een sterke en toegewijde partner zoals Bekaert, waarborgt de continuïteit op lange termijn van de hoge kwaliteit van de service ten opzichte van onze klanten. Bovendien zullen de complementaire eigenschappen van onze respectievelijke technologieën ons toelaten om gezamenlijk nieuwe specifieke deklagen te ontwikkelen om beter te kunnen beantwoorden aan de noden van onze klanten en om de industriële toepassingsgebieden van onze deklagen te verbreden.

Georges Brys, Algemeen Directeur en General Manager van Bekaert Advanced Materials, voegde daaraan toe : Deze technische samenwerking en participatie in Sorevis kapitaal, versterkt onze positie als erkend aanbieder van oplossingen op vlak van geavanceerde deklagen voor een waaier van industrieën. In het bijzonder zal de toevoeging van Sorevis complementaire technologie ons sneller een toegang verlenen tot de hoge-volume toepassingen voor DLC deklagen in de autosector. Dit partnership is eveneens belangrijk voor de versterking van onze octrooipositie en past in het kader van onze inspanningen voor geografische expansie. Door samen te werken met een snelgroeiende producent en leverancier van kwaliteitsdeklagen, bevestigt Bekaert zijn doelstelling om een wereldleider te worden in een brede waaier van bedekkingstechnologieën voor diverse industriële toepassingen.

BEKAERT (www.bekaert.com) is een wereldleider op het vlak van geavanceerde metaalvervorming en bedekkingstechnologieën met directiekantoren in België. De Groep werd opgericht in 1880, realiseerde in het jaar 2000 een omzet van 2,7 miljard euro en beschikt op dit ogenblik wereldwijd over meer dan 80 productiecentra en 17.200 medewerkers.

Bron: Bekaert
Provider: Euronext Brussels