Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.15 uur
Man voor mishandeling aangehouden

NIEUWEGEIN Op donderdag 8 november is een man voor mishandeling aangehouden.

Rond half één in de middag parkeerde een 61-jarige man uit Nieuwegein zijn auto in een parkeervak aan de Margrietstraat. Een 55-jarige man uit Nieuwegein die in dezelfde straat woont, kwam op dat moment met zijn auto aanrijden en irriteerde zich eraan dat de 61-jarige man zijn auto precies bij hem voor de deur parkeerde. De 55-jarige man schold de 61-jarige man uit, waarna er een woordenwisseling tussen de beide mannen ontstond. Deze monden uit in een vechtpartij, waarbij de 61-jarige man met een bebloed gezicht op de grond terecht kwam. Een buurtbewoonster zag dat de 55-jarige op de op de grond liggende man insloeg en zij trok de 55-jarige weg. Die liep weg en ging zijn woning binnen.

De 55-jarige Nieuwegeiner is even later in zijn woning als verdacht van mishandeling aangehouden en is op het politiebureau ingesloten. De 61-jarige man had enige verwondingen aan zijn gezicht opgelopen. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies gebeurd is.

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november heeft de politie tussen half twee en kwart over twee op de Laagravenseweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten zeventien bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.