Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.30 uur
Gewond door botsing met auto

ZEIST Een 15-jarig meisje uit Zeist is donderdagmorgen 8 november gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Prinses Beatrixlaan met de Arnhemse Bovenweg. Het meisje werd vervoerd naar het UMC en daar bleek dat zij een lichte hersenschudding en een aantal gekneusde ribben had opgelopen.

Het ongeval ontstond toen een 38-jarige automobilist eveneens uit Zeist vanaf de Prinses Beatrixlaan afsloeg met de bedoeling de Arnhemse Bovenweg op te rijden en daarbij het meisje op de fiets kennelijk door de zware regenval over het hoofd zag.

Controle verlichting fietsers

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdagavond 8 november hield de politie samen met vrijwilligers van de Eerste Nederlandse Fietsers Bond (ENFB) een controle op de fietsverlichting op de Hoofdstraat.

20 fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was. Aan 80 fietsers kon een kaarsenpakketje uitgereikt worden door de ENFB omdat zij wel hun verlichting in orde hadden.

Automobilist onder invloed

BILTHOVEN Een 21-jarige automobilist uit Bilthoven is in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol op de Soestdijkseweg noord.

In het kader van het alcoholproject Doe nuchter, rij alcoholvrij vond een controle plaats. Hij werd gecontroleerd omdat zijn rijgedrag nogal opvallend was. De man reed met een geschatte snelheid van ruim 100 kilometer over de Soestdijkseweg zuid. Na de ademanalyse bleek dat de man net onder de grens bleef van de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille.

Winkeldievegge betrapt

ZEIST Een 55-jarige vrouw uit Leersum is donderdagmiddag 8 november betrapt op winkeldiefstal. Zij bleek voor 144 gulden aan goederen niet afgerekend te hebben aan de kassa in een winkel aan de Korte Steynlaan.

De vrouw bekende de diefstal en kreeg een boete van 500 gulden opgelegd.

Snelheidscontole
ZEIST Bij een snelheidscontrole donderdagmiddag 8 november op de Utrechtseweg passeerden 1592 bestuurders de radarpost. Hiervan reden 35 bestuurders sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De snelste reed 107 kilometer.