Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder mevrouw M. Donders-De Leest houdt op zaterdag 10 november tijdens de opening van het jaarlijkse Vrijwilligersseizoen Landschapsbeheer van het Brabants Landschap een inleiding. Deze dag vindt plaats in de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg. Op deze dag neemt het (voorbeeld)project particulier landschapsbeheer van het Brabants Landschap in Etten-Leur een prominente plaats in.

Op 6 december a.s. is wethouder H. van der Heyden aanwezig bij de uitreiking van de Energy Awards 2001 in Amsterdam. Etten-Leur is voor deze prijs genomineerd. Van der Heyden zal op deze bijeenkomst bovendien een presentatie houden over de lokale maatregelen en successen in het kader van duurzame energie.

Burgemeester J. van Agt verricht op donderdag 13 december samen met de voorzitter van de Kamer van Koophandel Breda, de heer Schipper, de officiële opening van Autoplaza Vosdonk aan de Ecustraat. Drie familiebedrijven hebben hun krachten gebundeld en deze Autoplaza opgezet.

Planning aanlegfietspaden langs Vossendaal

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de planning voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs Vossendaal. Volgens deze planning van de Provincie start de aanleg ervan na de bouwvakvakantie 2002. Vanwege onder andere capaciteitsproblemen binnen de provincie is dit project steeds vertraagd, ondanks herhaaldelijk aandringen van het college bij het provinciebestuur. Ook de spoorwegovergang Vossendaal moet gereconstrueerd worden, waarvoor Railinfrabeheer tien tot twaalf maanden voorbereidingstijd nodig heeft. Met een brief aan het provinciebestuur dringt het college nogmaals aan op een spoedige aanleg van de fietspaden met de nieuwe planning als uiterste tijdspad.

Subsidie voor restauratie pand Markt 102

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de eigenaar van het pand Markt 102 een subsidie te verlenen van fl. 2279,30 voor restauratiewerkzaamheden aan dit gemeentelijk monument. Deze subsidie is gebaseerd op de subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumenten Etten-Leur. In deze situatie is afgeweken van de algemene regel dat er alleen subsidie verleend wordt als de werkzaamheden nog niet zijn gestart. Pas bij de start van de reguliere onderhoudswerkzaamheden bleek dat er meer geld nodig was voor het behoud van het monument.

Commissievergaderingen

De commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken houdt op dinsdag 20 november vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:
* Resultaten werkgelegenheidsenquête 2001 (aantal arbeidsplaatsen is verminderd met 479 vanwege het vertrek van enkele bedrijven)
* Situatie Bedrijventerreinen 2000 (er is in dat jaar slechts 2,77 ha bedrijfsterrein uitgegeven kunnen worden)
* Rapportage over financiële stand van zaken rond Centrumplan/Parklaan

De commissie Financiën, Informatisering en Milieu houdt op maandag 26 november vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. De agenda vermeldt onder andere de volgende onderwerpen:

* Ontwerp-begroting 2002 Regeling Milieu en Afval regio Breda
* Aankoop Lichttorenhoofd 81 voor ontwikkeling plan Attelaken. Met deze transactie zijn alle aankopen voor het plan Attelaken geregeld.

Op dinsdag 27 november houdt de commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

* Verordening subsidiebeleid bij uitstroom 2002
Aanpassing REAP-project "Geïntegreerd duurzaam watersysteem"

Burgemeester en wethouders gaan akkoord met het plan van aanpak voor hemelwaterinfiltratie dat is opgesteld door de Waterleidingmaatschappij Noord-West Brabant (WNWB) in het kader van economisch actieproject "Geïntegreerd duurzaam watersysteem" (REAP). De gemeente Etten-Leur heeft van de stuurgroep REAP een subsidie ontvangen van fl. 38.750,- voor dit project. Aanvankelijk was het de bedoeling om de subsidie in te zetten voor een haalbaarheidsonderzoek, maar omdat de kosten daarvan volledig gedragen zijn door het Hoogheemraadschap West-Brabant (HWB) en de WNWB heeft REAP ermee ingestemd om de subsidie aan te wenden voor hemelwaterinfiltratie. De kosten die met hemelwaterinfiltratie samenhangen worden geraamd op zeker fl. 130.000,- (pilot en vervolgtrajecten).
Het college laat REAP in een brief weten dat naast hemelwaterinfiltratie ook gewerkt gaat worden aan doorlevering van thermisch verontreinigd water van Alumet naar Isover. Het college heeft besloten naar deze mogelijkheid een haalbaarheidsstudie uit te laten voeren en stelt hiervoor net als de vier andere deelnemende partijen (Alumet, Isover, Provincie en HWB/WNWB) een bedrag van fl. 6.400,- beschikbaar. Het college heeft wel de voorwaarde uitgesproken dat de bedrijven bij gebleken haalbaarheid in technisch, financieel en juridisch opzicht daadwerkelijk gaan investeren in het realiseren van een leiding om thermisch verontreinigd water van Alumet aan Isover te leveren.