CLINICLOWNS NEDERLAND

Nacht van de lach uitverkocht

Persbericht

Amersfoort, 9 november 2001

Nacht van de lach uitverkocht

De Nacht van de lach, het sluitstuk van de CliniClowns Dag van de Lach op 10 november 2001, is tot de laatste stoel uitverkocht. De Nacht van de lach is een 3 uur durend comedy evenement ten bate van CliniClowns Nederland met de belangeloze medewerking van tientallen cabaretiers, muzikanten, acteurs en schrijvers, waaronder: Najib Amhali, Mylène dAnjou, Karin Bloemen, Boom Chicago, Sjaak Bral & Het Haags koor, waaronder Henk Bres, Paula Undondek, Marnix Rueb, Horace Cohen & Ruben van der Meer, Hans Dorrestijn, Ronald Giphart, Gordon en Re-Play, Marc-Marie Huybregts, Alex Klaasen & Martine Sandifort, Hans Klok en Plien & Bianca, Thomas van Luyn, Jetty Mathurin, Martijn Oosterhuis, Jörgen Raymann, Deff Rhymz, Jim Speelmans, Sanne Wallis de Vries. Het programma wordt door de KRO live uitgezonden vanuit de Passenger Terminal Amsterdam vanaf 22.30 uur op Nederland 1.

Tijdens de Nacht van de lach brengen Gordon en Re-Play hun nieuwe single Weet dat ik van je hou voor het eerst live ten gehore. Weet Dat Ik Van Je Hou is een Nederlandse bewerking van het nummer Brown Eyes dat is geschreven door Destiny's Child-zangeres Beyoncé Knowles en Walter Afanasieff. De Nederlandse tekst is van de hand van Gordon. De opbrengsten van deze single, die 12 november verschijnt, komen ten goede aan het werk van CliniClowns Nederland.

Voorafgaand aan dit humorspektakel hebben ruim 700 basisscholen in heel Nederland hun schoolplein laten lachen tijdens de CliniClowns schoolpleintekenwedstrijd. De prijswinnaars worden eind november bekend gemaakt. Op vrijdag 2 november 2001 is in het Emma Kinderziekenhuis / AMC in Amsterdam de eerste CliniClowns-award uitgereikt aan prof. dr. Voûte, voormalig kinderoncoloog van het AMC en grondlegger van het CliniClownswerk.

De Dag van de lach is tevens het startschot van de verkoop van het Ratjetoe cd en Ratjetoe kinderleesboek. De cd bevat een selectie uit het werk van Nederlandse topcabaretiers als Youp van het Hek, Brigitte Kaandorp en Herman Finkers. Het materiaal is door hen ter beschikking gesteld omdat ze helaas verhinderd waren om aan de Nacht van de Lach mee te werken. Het kinderboek bestaat uit verhalen van de beste Nederlandse kinderboekenschrijvers zoals Jacques Vriens, Carry Slee, Paul Biegel en Sjoerd Kuijer. Zie voor verkoopadressen www.dagvandelach.nl.


---