Politiebericht Flevoland: district Noord 12-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Vernielingen
EMMELOORD De politie kreeg zondagmiddag een melding van vernieling van een auto op de Hoefbladstraat te Emmeloord. Ter plaatse zag de politie dat daar meerdere autos vernield waren. Ook in de Rijnstraat, de Scandinavielaan en de Fjord zijn autos vernield. Het gaat om vernielde spiegels. De eerste aangiften zijn al gedaan.

LELYSTAD In Lelystad is ook aangifte gedaan van autovernieling. Het gaat om een zevental autos die volgens de aangevers zondagnacht vernield zijn (lekgestoken banden) op de Baai te Lelystad.

Overval
LELYSTAD De politie kreeg zondagavond rond half 12 een melding van een overval bij een horecagelegenheid op de Stelling. Volgens getuigen gaat het om twee verdachten. Een bedreigde een medewerkster met iets dat op een vuurwapen leek en de andere nam een nog onbekend geldbedrag buit uit de kassa. De politie stelde meteen een onderzoek in de omgeving in en onderzoekt nu de zaak verder. De politie stelt het op prijs als getuigen die zich nog niet bij de politie gemeld hebben, zich alsnog melden op het politiebureau te Lelystad of via 0900-8844.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie kreeg een melding van diefstal van tegels. Op de Larserdreef zag zij een voertuig rijden dat voldeed aan het signalement. Bij het staande houden van de bestuurder, zagen agenten tegels in het voertuig liggen. De 25-jarige bestuurder uit Lelystad verklaarde dat hij de tegels gestolen had. Hij en zijn twee inzittenden (20 jaar uit Lelystad en 17 jaar uit Kampen) zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Ook de auto is overgebracht naar het bureau.

Beroving
LELYSTAD Bij de politie is aangifte gedaan van een beroving op de Wittezeestraat. Volgens de 35-jarige bezorger van een horecagelegenheid (in het centrum) is hij zondagnacht beroofd door twee onbekende mannen. Hij had net eten afgeleverd en wilde (op de Wittezeestraat) in zijn auto instappen toen hij volgens zijn verklaring gegrepen werd en door een onbekende man bedreigd werd met een mes. Een andere man beroofde hem van zijn geld. De verdachten zijn gevlucht. De politie onderzoekt de zaak.

Overlast
SWIFTERBANT De politie ontving afgelopen weken klachten van verschillende bewoners. Het gaat om klachten over overlast van jongeren rond de Greente Noord en De Lange Streek en klachten over verkeer. Volgens de melders hangt een aantal jongeren s avonds rond, met name bij de bushokjes en in de omgeving van de skatebaan. De politie houdt hier extra toezicht op, want uiteindelijk zijn bushokjes alleen bestemd voor mensen die daadwerkelijk wachten op het openbaar vervoer. Personen die zich zonder redelijk doel in een wachtlokaal van het openbaar vervoer ophouden kunnen een boete van 90 gulden verwachten. Naast overlast van jongeren, is geklaagd over verkeer dat te snel door de 30 kilometer zone rijdt. Daarnaast verkiezen fietsers het voetpad. Beide, het te snel rijden en het fietsen op het voetpad, zijn niet toegestaan. Dat zorgt voor onveilige situaties. Daar staat een boete van 50 of 70 afhankelijk van de situatie.

Inbraken
URK Bij de politie is aangifte gedaan van een aantal inbraken op Urk einde van de zondag. Het gaat om inbraken bij woningen op de Zandplaat, de Geul en de MiddelbuurtDe politie stelde een onderzoek in.

Zonder bewijs
URK Een surveillerende agent kwam zondagavond op de Urkerweg (vanuit de richting rotonde) een auto zonder kentekenplaten tegen. Op de Nagel hield de agent de bestuurder staande. De 20-jarige Urker verklaarde geen rijbewijs te hebben en kon geen kentekenbewijs overhandigen. De auto is in beslag genoemen en op het politiebureau te Emmeloord gestald. Proces-verbaal wordt opgemaakt.